Μουσείο Τυπογραφείας

Ευθύνες για τη διάλυση

02Πρωτοφανείς είναι οι καταστροφές υποδομών στην ενδοχώρα του νομού Χανίων, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν να προκαλούν σοκ αλλά και εύλογα ερωτηματικά τόσο για την ποιότητα έργων όσο και για την ορθότητα.

Εγιναν για παράδειγμα μελέτες ώστε να κατασκευαστούν συγκεκριμένοι δρόμοι ή απλά κάποιος ίσιωσε το χώμα και έριξε από πάνω άσφαλτο; Ελεγξε κανείς αν μπορεί απλά να “ξεκουφίσει” ένα λόφο και να περάσει ο δρόμος ανάμεσα; Αλλά και ποιος εγγυήθηκε σε πολίτες ότι είναι ασφαλή τα σημεία στα οποία θα έχτιζαν τα σπίτια τους;

Τα παραπάνω ερωτήματα για το παρελθόν έρχονται να συναντήσουν αυτά για το παρόν. Ζητήματα που έθεσε μόλις πριν από λίγες ημέρες σε άρθρο – παρέμβασή της στα “Χ.ν.” η γεωλόγος και δρ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ Κάτια Παυλάκη.

Εξήγησε ότι εδώ και χρόνια έχουν εντοπιστεί ως επικίνδυνα τα σημεία όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις στον Β.Ο.Α.Κ. (Σταλός και Καλάμι) όπως και, μεταξύ άλλων, η οδός Μαλινδρέτου.
Ωστόσο για τα στοιχεία αυτά οι αρχές αδιαφορούν. Μέχρι που σήμερα ξεπεράσαμε το σημείο μηδέν. Ευτυχώς χωρίς θύματα. Ακόμη…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.