Μουσείο Τυπογραφείας

Ευφάνταστο tweet της Κομισιόν για τη φέτα: «Η πιο διάσημη Ελληνίδα ΠΟΠ-σταρ»

Screen Shot 2019-01-10 at 11.17.55

«Σχετικά με δημοσιεύματα περί “κινήτρων της Κομισιόν για έξοδο προβατοτρόφων απ’το επάγγελμα” και … άλλα “φετ-ινά” δεινά, επισυνάπτουμε την απάντησή μας και δύο φωτογραφίες: ενός προβάτου και της φέτας, της πιο διάσημης ελληνίδας ΠΟΠ-σταρ» αναφέρει η σχετική ανάρτηση της Επιτροπής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχεδιάζει να παράσχει κίνητρα σε όσους εγκαταλείπουν τον τομέα των προβάτων – αντιθέτως πρόκειται για τομέα ο οποίος για την επιτροπή αποτελεί παράδειγμα όπου η συνεχής στήριξη είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίζεται θετική, οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική συμβολή στις αγροτικές περιοχές».
Οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός είναι αναληθής, τονίζει η Κομισιόν, προσθέτοντας πως «η φέτα είναι και θα παραμείνει ένα εμβληματικό ελληνικό και ευρωπαϊκό προϊόν, το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να προωθεί και να υπερασπίζεται από παντός είδους προσπάθεια απομίμησης και σφετερισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως».

Σημειώνεται τέλος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και ο ίδιος ο Επίτροπος κύριος Φιλ Χόγκαν «έχουν διαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνίες που βελτιώνουν το φετινό καθεστώς της φέτας σε σύγκριση με το προϋπάρχον και αυτό ισχύει σε κάθε αγορά στην οποία τέτοιες συμφωνίες έχουν συναφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.