Μουσείο Τυπογραφείας

ΕΕ: Να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για Brexit «το συντομότερο δυνατόν»

Οι ηγέτες της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι «λυπούνται» για την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, αλλά «σέβονται» την ψήφο του βρετανικού λαού.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας -που έχει την εξάμηνη προεδρία στο συμβούλιο της ΕΕ- και ο πρόεδρος της Κομισιόν δηλώνουν έτοιμοι να αρχίσουν διαπραγματεύσεις εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν «το συντομότερο δυνατόν».

Οι ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν τη Βρετανία να θέσει σε εφαρμογή σύντομα το Άρθρο 50 που ορίζει τις διαδικασίες για έξοδο μίας χώρας από την Ένωση.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση, αλλά είμαστε ενωμένοι στην αντίδρασή μας. Θα σταθούμε δυνατοί και θα στηρίξουμε τις αρχές της ΕΕ για προώθηση της ειρήνης και για ευημερία των πολιτών της. Η Ένωση των 27 κρατών μελών θα συνεχίσει. Περιμένουμε τώρα από την βρετανική κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του βρετανικού λαού το συντομότερο δυνατόν, όσο επίπονη και αν είναι αυτή η διαδικασία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Κάθε καθυστέρηση θα μπορούσε να επιμηκύνει την αβεβαιότητα. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε γρήγορα διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για τους όρους και τις προϋποθέσεις της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία διαπραγματεύσεων, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει μέλος της ΕΕ με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτό» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: In.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.