Μουσείο Τυπογραφείας

Eχουμε δρόμο ακόμα

skopiaΟ Ζάεφ διέβη τον Ρουβίκωνα… Επέλεξε το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”. Από κει και κάτω τι γίνεται; Ο κ. Καμμένος καταψηφίζει, αλλά μένει στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ψάχνει ψήφους από το “Κίνημα Αλλαγής” και ανεξάρτητους βουλευτές.
Αν φέρει μια καλή συμφωνία, όσον αφορά τα τεχνικά θέματα, είναι λίγο πιθανόν (αν δεν πάει “μπετόν” η παράταξη) να αλιεύσει ψήφους και από φιλελεύθερους της κεντροδεξιάς.
Δεν ξέρω αν ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης θα εκτιμήσει ότι αυτή είναι μια καλή συμφωνία, διότι θα προσμετρήσει αφενός το πολιτικό κόστος στη Μακεδονία και τις ισορροπίες (που είναι δυσδιάκριτες) μέσα στο “Κίνημα Αλλαγής”.
Όλο το παιχνίδι μέσα στην Ελλάδα θα παιχτεί για τη “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα” που πρώτοι οι Αλβανοί του Τέτοβο αμφισβήτησαν. Το κόμμα Γκρουέφσκι φωνάζει… αλλά βαρύνεται με σκάνδαλα διαφθοράς που σκεπάζουν τις φωνές.
Παράλληλα, προοδευτικά η ελληνική κοινωνία έχει μια πολιτική βαρυθυμία.
Στεναχωριέται πολιτικά… Εκφράζεται σπάνια, άλλοτε δυσανασχετεί, άλλοτε σιωπά..
Εχει “ψαχνό” ακόμη η ιστορία…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.