Μουσείο Τυπογραφείας

Αιχμηρή παρέμβαση Βολουδάκη για τον Ο.Α.Κ.

Την αντίδραση του πρώην υπουργού Μανούσου Βολουδάκη προκάλεσε η είδηση της σχεδιαζόμενης αποψίλωσης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης μέσω της επανίδρυσης της ΕΥΔΕ Κρήτης, την οποία παρουσίασαν χθες τα “Χ.Ν.”.
Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Βολουδάκης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη αυτή και τις επιπτώσεις που θα έχει στο έργο του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης. Αναλυτικά ο κ. Βολουδάκης αναφέρει: «Το 2013 συγχωνεύθηκαν φορείς και υπηρεσίες της Κρήτης με αντικείμενο τις υποδομές, σε ένα ενιαίο φορέα: τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. Οπως φαίνεται στο ρεπορτάζ των “Χανιώτικων 10934009_10204970401995523_932769122932517583_nΝέων”, σήμερα η κυβέρνηση αφού απαξίωσε τον Οργανισμό, επιχειρεί να του αφαιρέσει την πιο ουσιαστική αρμοδιότητα, αυτή που αφορά τον Β.Ο.Α.Κ.! Ο Οργανισμός με την πρώτη του διοίκηση απέδειξε ότι επιτυγχάνει εξοικονόμηση πόρων σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο λειτουργίας, παράγοντας ταυτόχρονα περισσότερο έργο! Τον σχεδιάσαμε με κύριο σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας: Με τον ιδρυτικό του νόμο, ο Ο.Α.Κ. είναι “προϊσταμένη αρχή των έργων”, άρα δεν εξαρτάται από τις δεκάδες υπογραφές του Υπουργείου στην Αθήνα για να κάνει τη δουλειά του. Δεν του δόθηκαν στη συνέχεια οι πόροι από το ΕΣΠΑ που θα έπρεπε. Ομως η δομή που δημιουργήθηκε είναι αυτή που μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα τους όποιους πόρους υπάρχουν».
Ο π. υπουργός διερωτάται: «Οι σημερινοί κυβερνώντες με ποιο ακριβώς σκοπό επιχειρούν να τον διαλύσουν εις τα εξ’ ων συνετέθη; Οι Χανιώτες υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακούσει τίποτα για το θέμα; Εχουν άποψη ή είναι πολύ απασχολημένοι να σχίζουν μνημόνια μέρα – μεσημέρι;».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.