Μουσείο Τυπογραφείας

Αιχμηρή απάντηση Βουλγαράκη σε Βάμβουκα

Αιχμηρή απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Χανίων σχετικά με την «Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ» και την ευθύνη φιλοξενίας των προσφύγων έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Βουλγαράκη αναφέρει «Μόνο έκπληξη μπορούν να προκαλέσουν οι χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, ότι η «Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ» δεν μπορεί, για φέτος τουλάχιστον, να αναλάβει την ευθύνη φιλοξενίας προσφύγων στον τόπο μας.

Έκπληξη γιατί ο Δήμαρχος επιχειρεί να εισέλθει σε «ξένα χωράφια» για τα οποία ουδεμία γνώση έχει. Άραγε από πού ενημερώθηκε ο κ. Βάμβουκας για το ποιες είναι οι δυνατότητες της «Αναπτυξιακής Χανίων ΑΕ» στο συγκεκριμένο ζήτημα; Καλό θα είναι να βγει και να το κατονομάσει, διαφορετικά οι δηλώσεις του και άκαιρες, και άτοπες είναι.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι ο Δήμαρχος ουδέποτε ενημερώθηκε από εμένα, ως Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας, ενώ είχαμε συχνές επαφές για το θέμα αυτό, αλλά και σχετική συνομιλία λίγο πριν τις δηλώσεις του αυτές.

Προφανώς επίσης δεν τον καλύπτουν ούτε η επίσημη απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας ότι και θέλουμε, και μπορούμε να υλοποιήσουμε το σχετικό πρόγραμμα φιλοξενίας, ούτε η επιστολή που του αποστείλαμε στις 27-3-2017, με την οποία δηλώναμε εκ νέου την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε στο πρόγραμμα.

Καλό είναι οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου να συνεργαζόμαστε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Τόσο η Περιφέρεια Κρήτης, όσο και η «Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ» είναι έτοιμες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, όπως η θέση αυτή εκφράζεται από τους νόμιμους εκπροσώπους τους και μόνον αυτούς.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.