Μουσείο Τυπογραφείας

«Εχει και η υπομονή τα όριά της»

Κύριε διευθυντά,
συμπληρώθηκαν σήμερα δέκα {10} ημέρες από την δημοσίευση της τελευταίας επιστολής του κ. Παπαβασιλείου με την οποία επιχείρησε ανεπιτυχώς να απαντήσει στην επιστολή της διοίκησης του ΕΒΕΧ.
Ο κ. Παπαβασιλείου με την από 23.7.2019 γνωστοποίηση της παραίτησής του σε ένα και μόνο πράγμα κατέτεινε. Στο να δημιουργήσει πλαστές  εντυπώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο των Χανίων- μέλη του ΕΒΕΧ και μόνο. Μπορεί να μην έκανε, αμέσως μετά την 15.11.2018 παραίτησή του,  δημόσια γνωστοποίηση, αλλά ολόκληρη η επιχειρηματική κοινωνία των Χανίων το γνώριζε, γιατί είμαστε μια μικρή κοινωνία. Αλήθεια από πότε άρχισε να γίνεται δέκτης παραπόνων από επιχειρηματίες; Ποια  είναι αυτά αλήθεια που συνέβησαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, ώστε μαζί με τα παράπονα των επιχειρηματιών να του δώσουν το έναυσμα « αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές» να δημοσιοποιήσει στις 23.7.2019 την από 15.11.2018 !!!!!! παραίτησή του;
Κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του ο κ. Παπαβασιλείου. Επειδή όμως εγώ  ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του ΕΒΕΧ, ο οποίος μέχρι σήμερα στη ζωή μου δεν είχα, ούτε έχω να κρύψω το παραμικρό, τόσο ως Πρόεδρος του ΕΒΕΧ, όσο και ως μέλος της ευνομούμενης κοινωνίας των Χανίων, ως οικογενειάρχης, ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, ως Πρόεδρος της ΠΑΕ Χανίων, αλλά και τα λοιπά μέλη της Διοίκησης του ΕΒΕΧ κινούμαστε πάνω σε ράγες που τις διέπουν ηθικές αρχές και αξίες, θεωρήσαμε επιβεβλημένο, τόσο για το ίδιο το ΕΒΕΧ, όσο και για εμάς, ως Διοίκηση, να απαντήσουμε στην  από 23.7.2019 επιστολή του κ. Παπαβασιλείου, λιτή μεν, αλλά με πολλά υπονοούμενα.
Η απαντητική επιστολή του ΕΒΕΧ δεν είχε σε καμιά περίπτωση την  πρόθεση να θίξει την τιμή και υπόληψη κανενός και ούτε φυσικά του κ. Παπαβασιλείου. Επειδή δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, απλά είπαμε κάποια πράγματα με το όνομά τους, τα οποία είναι αναμφισβήτητα.
Ωστόσο ο κ. Παπαβασιλείου, μετά την απαντητική επιστολή του ΕΒΕΧ, αντί να καθίσει να την ξαναδιαβάσει πολλές φορές, έσπευσε αμέσως να δημοσιοποιήσει την από 29.7.2019 επιστολή του. Αυτή η σπουδή του, δεν εξικνείται από αγανάκτηση, γιατί, δήθεν, θίχτηκε η τιμή και υπόληψή του. ΄Αλλα είναι τα ερείσματά  του, τόσο για την δημόσια γνωστοποίηση της παραίτησής του μετά οκτώ {8} ολόκληρους μήνες, όσο και για την  ως άνω  επιστολή του.
Από 29.7.2019 μέχρι  σήμερα κάναμε υπομονή, με την ελπίδα ότι θα έχει το θάρρος και το σθένος να βγει δημόσια ο κ. Παπαβασιλείου και να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος για όλα όσα αναφέρει στην επιστολή του. ΄Ότι είχε λάθος πληροφορίες για όλα όσα καταμαρτυρεί. Γιατί ούτε οικονομικές ατασθαλίες, επί των ημερών της νυν Διοίκησης υπάρχουν, ούτε αμαρτωλές προσλήψεις έχουν γίνει. Οι όποιες δε προσλήψεις έγιναν, έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και με ομόφωνες αποφάσεις. Δεν έχει πάρει κανείς χρήματα από την  εταιρία ΕΤΑΝ ΑΕ, χωρίς νόμιμη αιτία, η μεταφορά χρημάτων από το ΕΒΕΧ στην εταιρία ΕΤΑΝ ΑΕ, από τη νυν Διοίκηση, κατά το ποσό των € 640.000.00 περίπου, όπως πολύ καλά γνωρίζεται κ. Παπαβασιλείου, έγινε με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της (μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές, φορολογικές υποχρεώσεις κ.α.). Η πρόσληψη του Γενικού Διευθυντή έγινε νόμιμα  και ήταν επιβεβλημένη γιατί η σημερινή Διοίκηση έχει πρόγραμμα με οράματα και στόχους. Τόσο δε η πρόσληψη του Γενικού Διευθυντή, όσο και  ο μισθός του, ο οποίος απέχει παρασάγγας από τον μισθό του Διευθυντή του Πρωθυπουργού, έγιναν «υπό τον ήλιο και με απόλυτα σύννομες διαδικασίες».
Η ασφάλεια του κτιρίου του ΕBΕΧ στην εταιρία CROMAR ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΜΕΠΕ έγινε, αφού λάβαμε από τη συγκεκριμένη εταιρία την  καλύτερη οικονομικά προσφορά σε σχέση με τις προσφορές άλλων δύο εταιριών.
Τα όποια ταξίδια έγιναν, έγιναν στα πλαίσια του σκοπού του ΕΒΕΧ και προς το συμφέρον των επιχειρηματιών των Χανίων, τα αποτελέσματα των οποίων {ταξιδιών} , σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη φανεί ενώ σε άλλες θα φανούν στο προσεχές μέλλον.
Άλλα λοιπόν είναι τα ερείσματα της επιστολής του κ. Παπαβασιλείου  αλλά επιλέγουμε να μη συνεχίσουμε την δημόσια αποδόμηση της επιστολής του, σεβόμενοι όλα αυτά που εκείνος προτίμησε να μην σεβαστεί.
Θέλω πάντως να σας πω ως  πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Παπαβασιλείου, ότι ποτέ δεν ονειρεύτηκα τον εαυτό μου ως τον Τραμπ του ΕΒΕΧ και ποτέ δεν ζήτησα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πιστοποιητικό των πολιτικών τους φρονημάτων και δεν θα το κάνω ποτέ, γιατί δεν επιλέξαμε ποτέ να κομματικοποιήσουμε το Επιμελητήριο και καμαρώνουμε γι’ αυτό.
Επειδή μέσα σε αυτές τις δέκα {10} ημέρες από την δημοσιοποίηση της από 29.7.2019 επιστολής του κ. Παπαβασιλείου, δεν είχε  ο τελευταίος το σθένος να αντιληφθεί ότι, όλα όσα στην επιστολή του καταμαρτυρεί είναι ψευδή και ανυπόστατα, που θίγουν βάναυσα την τιμή και υπόληψή μας και δεν βρήκε το θάρρος, στον διαδραμόντα αυτό χρόνο δημόσια να τα ανακαλέσει, «εξαντλήθηκε κάθε όριο υπομονής μας» και πλέον θα τα πούμε στις αίθουσες των Δικαστηρίων.

Για το Δ.Σ. του ΕΒΕΧ
ο πρόεδρος
Αντώνης Ροκάκης
Υ.Γ. Δεν δημοσιοποιούμε το όνομα του πληρεξουσίου μας δικηγόρου, αλλά στην πορεία θα τον μάθετε κ. Παπαβασιλείου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.