Μουσείο Τυπογραφείας

Ε.ΣΥ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ: «Χρειάζεται ένα κοινό “μέτωπο” κατά των ναρκωτικών»

12Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα μέλη του παραρτήματος Χανίων του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) τονίζοντας ότι το πρόβλημα των εξαρτήσεων γίνεται ολοένα και πιο διάχυτο στην κοινωνία, ενώ ο τρόπος δράσης των εμπόρων ουσιών έχει γίνει πιο μεθοδευμένος και συστηματικός.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η ανάγκη για μια μονάδα “στεγνού” προγράμματος στα Χανιά είναι πιο επιτακτική από ποτέ και σημειώνουν ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των φορέων αντιμετώπισης του προβλήματος προκειμένου να υπάρξουν πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων του ΕΣΥΝ Γιώργος Τσαουσάκος και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Φραγκομιχελάκης, μιλώντας στα “Χ.ν.”, επεσήμαναν πως η χρήση ουσιών γίνεται πλέον σε πολλά και διαφορετικά σημεία με συνέπεια πολλοί να υποβαθμίζουν τον κίνδυνο που απορρέει από αυτές.
«Παράλληλα, βλέπουμε ότι οι έμποροι χρησιμοποιούν πολλά τεχνάσματα για να πλησιάσουν νέους πελάτες. Για παράδειγμα σε πιάτσες που συχνάζουν ενήλικες οι “ντίλερ” είναι της ανάλογης ηλικίας, ενώ σε σημεία με μικρότερες ηλικίες αυτό τον ρόλο τον έχουν έφηβοι», σχολίασε ο κ. Φραγκομιχελάκης.
Τα μέλη του Ε.ΣΥ.Ν. υπογράμμισαν ακόμα ότι παρατηρείται μια μείωση του μέσου όρου ηλικίας που δοκιμάζουν οι νέοι κάποια ουσία και συγχρόνως η οικονομική κρίση αποτελεί ένα σοβαρό υπόστρωμα για να στραφεί κάποιος στα ναρκωτικά: «Υπάρχουν πλέον παιδιά 12-13 χρονών που κάνουν για πρώτη φορά χρήση. Σε ό,τι αφορά δε την κρίση και τη σχέση της με τα ναρκωτικά οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των εξαρτημένων», ανέφερε ο κ. Φραγκομιχελάκης. Τόνισε, δε, ότι το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τον αυξανόμενο αριθμό των εξαρτημένων ατόμων που ζητάνε βοήθεια σε προγράμματα απεξάρτησης.

“ΣΤΕΓΝΟ” ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Το πρόβλημα των εξαρτήσεων όχι μόνο δεν αμβλύνεται αλλά διαφοροποιείται και επεκτείνεται», σημείωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος Γιώργος Τσαουσάκος αναφερόμενος στις νέες τάσεις που παρατηρούνται και πρόσθεσε ότι είναι απολύτως αναγκαία στη δυτική Κρήτη η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου “στεγνού” προγράμματος απεξάρτησης.
Ειδικότερα σημείωσε ότι τα “στεγνά” προγράμματα έχουν αποδειχθεί ως τα πιο αποτελεσματικά και κάλεσε όλους τους φορείς που ασχολούνται με το θέμα στα Χανιά να συμπράξουν προκειμένου αυτό το πάγιο αίτημα να γίνει πραγματικότητα. «Εφόσον έχουμε τα δεδομένα των πολλών χρηστών και της μη αποτελεσματικής αντιμετώπισης με τις υφιστάμενενες δομές -παρότι προσφέρουν έργο και ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ και το Πρόγραμμα Αυτοβοήθειας και σε ορισμένες περιπτώσεις το Κέντρο Υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ- πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα», τόνισε ο κ. Τσαουσάκος.

Απολογισμός και Εκλογές
Απολογιστική – εκλογική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει το παράρτημα Χανίων του Ε.ΣΥ.Ν. την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Απριλίου, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις του Ε.ΣΥ.Ν. καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό για εγγραφή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.