Μουσείο Τυπογραφείας

Δύο ξέχωρα λόγια για το σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο

Τιμήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020 για τα 45 χρόνια αρχιερατικής διακονίας ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο μειλίχιος εκφραστής της ταπεινότητας, της σεμνότητας, της καταλλαγής και της συμφιλίωσης, ο ακούραστος ασκητής πρωθιεράρχης.
Πάντοτε ο γράφων θα θυμάται πέρα από το σημαντικότατο ποιμαντορικό του έργο και την αγάπη του για την οικολογία, για το αειφορικό αγροδιατροφικό σύστημα της οικολογικής γεωργίας και για το περιβάλλον γενικότερα. Δεν υπήρχε συνέδριο που να μην το παρακολουθήσει μέχρι τη λήξη του. Μάλιστα στο πρώτο διεθνές συνέδριο για την οικολογική γεωργία, στη διάρκεια του οποίου βραβεύτηκε και η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, που έγινε στο τότε Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ανέλαβε και το ρόλο του μεταφραστή από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Στα χαλεπά χρόνια της προσπάθειας να υποβιβαστεί το Ινστιτούτο βρέθηκε “μπροστάρης” μαζί με τον τότε νομάρχη τον κ. Γ. Κατσανεβάκη στον αγώνα όλων των φορέων να συνεχίσει το Ινστιτούτο την προσφορά του για την αγροτική ανάπτυξη, για την οποία βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
Συχνά και απροειδοποίητα ερχόταν στο Ιδρυμα, επισκεπτόταν όλες τις εγκαταστάσεις του, έβλεπε από κοντά την επιχειρούμενη από την κεντρική υπηρεσία εγκατάλειψη και απογύμνωση από ερευνητικό και τεχνολογικό προσωπικό και με καταφανή στενοχώρια και ανησυχία μου έλεγε «Βαγγέλη κάτι πρέπει να γίνει θα το διαλύσουν».
«Εις πολλά έτη» σεβασμιότατε και καλή ποιμαντορία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.