Μουσείο Τυπογραφείας

Δύο νέοι ανισόπεδοι κόμβοι

Σε συνέχεια του από 12/06/2020 έγγραφου αιτήματος του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τροποποίηση της αρχικής μελέτης οδοποιίας του νότιου άξονα του δρόμου του νέου αεροδρομίου, ώστε να κατασκευαστούν ισόπεδοι κόμβοι σε δύο συγκεκριμένες θέσεις, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής – απαντώντας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σε σχετική αναφορά του βουλευτή Ηρακλείου κ. Χ. Μαμουλάκη – γνωστοποίησε πως έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου, επισημαίνοντας πως «στο νότιο τμήμα οδοποιίας του Έργου, δηλαδή αυτό που θα συνδέει τον Νέο Διεθνή Αερολιμένα με την οδό Ηράκλειο – Βιάννος, στις θέσεις προς οικισμό Ρουσσοχωρίων περί τη χ.θ. 2+100 και Εθνικής Οδού Καλλονής – Γδοχιό περί τη χ.θ. 3000+00, προβλέπονται αντίστοιχα τετρασκελής ισόπεδοι κόμβοι».
Μετά τα παραπάνω ο Δήμαρχος Μ. Φραγκάκης κάνει λόγο για «μία θετική εξέλιξη που δικαιώνει το Δήμο και τη Δημοτική Αρχή στη διεκδίκηση της για να διασφαλιστεί η καλύτερη εξυπηρέτηση, η ασφάλεια και η προσπελασιμότητα του τοπικού οδικού δικτύου και των χρηστών αυτού».
Εν τω μεταξύ, θέματα υποδομών, πολιτισμού, τοπικής ανάπτυξης, εξετάστηκαν χθες στην Δημοτική κοινότητα Ινίου σε επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη και την συμμετοχή των εκπροσώπων του Δήμου Μινώα, του Αντιδημάρχου Κώστα Αραβιάκη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γαβριήλ Κουρή και στελεχών υπηρεσιών.
Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη και τους εκπροσώπους του Δήμου για τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες των τοπικών θεμάτων, ενώ η Αρχαιολόγος Πόπη Γαλανάκη έκανε ξενάγηση στις Αρχαιότητες της περιοχής, όπου και πραγματοποιούνται ανασκαφές στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Υπουργείου Πολιτισμού.

1 σχολιο

  • [Manos] ~ ~ ~ Απάντηση

    Στο ίδιο έργο θεατές. Όσο βλέπουμε νέους ανισόπεδους κόμβους στο αγαπητό κατά τα άλλα Ηράκλειο, τόσο εμείς θα κουτουλιόμαστε στις διασταυρώσεις. Οι τοπικοί μας άρχοντες όλων των βαθμίδων μάλλον ΔΕΝ κάνουν αυτό που πρέπει και ΔΕΝ εννοώ να μπλοκάρουν τα έργα του Ηρακλείου αλλά να απαιτήσουν να γίνουν έργα και στον τόπο μας. Αλλά μάλλον είναι “μάλιστα κύριε”, για να “υποστηρίζουν” εμμέσως και δια της αδράνειας τους το Ηράκλειο. Μήπως εδώ είμαστε υπερβολικοί και ΔΕΝ υπάρχουν ΝΕΕΣ ανάγκες οδοποιίας και ΔΕΝ το γνωρίζουμε; Τώρα θα μου πείτε ότι ακόμα εκκρεμούν οι επισκευές από πέρυσι και προπέρυσι, θα βάλουμε μπροστά μας νέα έργα; Τρέμω στην ιδέα!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.