Μουσείο Τυπογραφείας

Δρόμος σε αναμονή…

dromos«Η άσφαλτος έχει πέσει, τα πεζοδρόμια έχουν γίνει αλλά ο δρόμος είναι… κλειστός για πόσο κανείς δεν ξέρει να μας πει» λένε κάτοικοι της περιοχής όπου ολοκληρώνεται η επέκταση της οδού Ζυμβρακάκηδων!
H επέκταση του δρόμου έγινε στο πλαίσιο της κατασκευής του κόμβου Μουρνιών, ωστόσο η καθυστέρηση στα δικαστήρια για τις απαλλοτριώσεις των οικοπέδων εντός σχεδίου έχει αφήσει ένα δρόμο που δεν… οδηγεί πουθενά!
Το δικαστήριο για τα εντός σχεδίου θα γίνει το Νοέμβριο και μέχρι τότε η Ζυμβρακάκηδων δεν θα μπορεί να συνδεθεί με την οδό Μουρνιών, για μια απόσταση 20-30 μέτρων!

Ο κ. Γιώργος Παπουτσάκης μόνιμος κάτοικος του δρόμου

Ο κ. Γιώργος Παπουτσάκης μόνιμος κάτοικος του δρόμου

«Για δύο χρόνια ήμασταν μέσα στις σκόνες και στα χώματα. Τώρα ο δρόμος έχει φτιαχτεί, έχει γίνει ένα ωραίο έργο αλλά περιμένουμε πότε θα δοθεί σε κυκλοφορία και ποια κατεύθυνση θα ακολουθούν τα οχήματα» μας ανάφερε ο κ. Γιώργος Παπουτσάκης μόνιμος κάτοικος του δρόμου.
Οι κάτοικοι της επέκτασης οδού Ζυμβρακάκηδων εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή από τους κάθετους και τις παρόδους του δρόμου.
«Η κατάσταση δεν μας εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή περιμένουμε να δούμε να τελειώσει οριστικά το έργο και να δοθεί σε κυκλοφορία» αναφέρει ο κ. Παπουτσάκης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Στέλλα Συκαμιά που μένει λίγα μέτρα παραπάνω. «Περιμένουμε να ανοίξει ο δρόμος και να δοθεί σε κυκλοφορία» λέει.
Στην επέκταση της Ζυμβρακάκηδων βρίσκονται και τα γραφεία του “Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Χανίων”. «Ο δρόμος είναι κλειστός εδώ και καιρό και η πρόσβαση για τα μέλη μας είναι πολύ δύσκολη. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ανοίξει ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα» λέει η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Χελιουδάκη.

Η κ. Κατερίνα Στυλιανουδάκη

Η κ. Κατερίνα Στυλιανουδάκη

Από τη μεριά της η κ. Κατερίνα Στυλιανουδάκη που προσφέρει γραμματειακή υποστήριξη στον σύλλογο, αναφέρει πως υπάρχει σοβαρό θέμα όταν πρόκειται να μοιραστούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε μέλη του συλλόγου. «Πολλά μέλη μας είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Με το να μην μπορούν να μπουν στη Ζυμβρακάκηδων προσπαθούν να παρκάρουν στη Γογονή που είναι σχεδόν αδύνατο ή σε γύρω δρόμους ώστε να μεταφέρουν στη συνέχεια στα αυτοκίνητα τους τα πράγματα που θα τους δώσουμε. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος» τονίζει χαρακτηριστικά.
Πάντως άλλος κάτοικος είχε διαφορετική άποψη…«τις απογευματινες ώρες ο δρόμος γίνεται παιδότοπος, τα παιδιά κάνουν ποδήλατο άνετα, παίζουν ποδόσφαιρο γιατί δεν περνάνε αυτοκίνητα. Επομένως προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε αν έμενε ακόμα κλειστός!».

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Σημειώνεται ότι η επέκταση της Ζυμβρακάκηδων όταν ολοκληρωθεί ο κόμβος των Μουρνιών προβλέπεται να χρησιμοποιείται για την έξοδο των αυτοκινήτων από την πόλη με κατεύθυνση το ΒΟΑΚ και η οδός Μουρνιών για την είσοδο των οχημάτων στην πόλη από το ΒΟΑΚ.
Ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό ακόμα καθώς για τα εντός σχεδίου οικόπεδα εκκρεμεί μια απόφαση δικαστηρίου που θα ορίσει την τιμή απαλλοτρίωσης και το οποίο θα εκδικάσει την υπόθεση το Νοέμβριο!
Μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει η σύνδεση της Ζυμβρακάκηδων με τη Μουρνιών, ενώ όταν θα αρχίσουν να δουλεύονται τα εκτός σχεδίου πόλης τμήματα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν δεν προβλέπουν κάποια χρήση για την επέκταση της Ζυμβρακάκηδων, η οποία όμως θα μπορεί να ανοίξει τότε τουλάχιστον για το τμήμα της από τη Γογονή για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.