Μουσείο Τυπογραφείας

Δρομολογείται η δημιουργία καταδυτικού πάρκου στη Γεωργιούπολη

Στα πλαίσια της ανάδειξης του Δήμου Αποκόρωνα ως θαλάσσιο τουριστικό προορισμό, οι υπηρεσίες του δήμου ανέθεσαν την εκπόνησης της μελέτης «Δημιουργία καταδυτικού πάρκου στη θαλάσσιά περιοχή της Γεωργιούπολης». Ύστερα από αξιολόγηση αρκετών θέσεων η μελετητική ομάδα κατέληξε στην χωροθέτηση του έμπροσθεν της παραλίας Ομπρόσγιαλος, στην ανατολική ακτή του Ακρωτηρίου Δράπανος, βόρεια της Γεωργιούπολης.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί βυθομετρικές αποτυπώσεις της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής από εξειδικευμένο συνεργείο τοπογράφων, με υδρογραφικό σκάφος ειδικά εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα όργανα.
Έχουν γίνει οι απαραίτητες υποθαλάσσιες έρευνες από θαλάσσιο βιολόγο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι υπόλοιπες μελέτες. Σύντομα θα παρουσιαστούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου από την ομάδα των μελετητών οι προτεινόμενες καταδυτικές διαδρομές του πάρκου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, βασικό πόλο έλξης θα αποτελέσουν τα δύο σκάφη που έχουν παραχωρηθεί από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Τελευταία παραχώρηση αποτελεί το ξύλινο σκάφος μήκους 42,5m, πλάτους 7m, βύθισμα 2,5m και με εκτιμώμενο ύψος από την ίσαλο 7m που είναι παροπλισμένο και ελλιμενίζεται στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας το οποίο θα ποντιστεί σε κατάλληλη τοποθεσία επί του πυθμένα της χωροθετημένης ζώνης του πάρκου.
Ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης και το δημοτικό συμβούλιο με ανακοίνωση τους ευχαριστούν « τον συντοπίτη μας Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη για την καταλυτική συνδρομή του.
Φιλοδοξούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ωριμάσουν οι μελέτες προκειμένου να εντάξουμε το πολύ σημαντικό αυτό έργο στο ΣΕΣ 2014-2020».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.