Μουσείο Τυπογραφείας

Δράσεις για πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στα Χανιά

Ο 3ος Κύκλος δράσεων αφιερωμένων στην Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων και στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ο.Η.Ε. θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 9 έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στα Χανιά.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών Τροχαίων Ατυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου, την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, όλους τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, τις Διευθύνσεις A/θμιας και Β/θμας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, το Ε.Κ.Α.Β. Χανίων, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας Δικτύου Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) και το Τ.Ε. Ι. Κρήτης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, οι δράσεις περιλαμβάνουν:

•Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016: Γενικό Λύκειο & ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου
Δήμος Χανίων: 10:00 – 12:00: Χαιρετισμοί διοργανωτών (από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα.
Έκθεση εικαστικών με έργα των μαθητών: του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Χανίων, του 1ου Νηπιαγωγείου Περιβολίων, του Νηπιαγωγείου «Η φωλιά του Παιδιού» και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Ομιλίες: Από τον Υπαστυνόμο Α΄ κ. Ευτύχη Μαρκαντωνάκη, από την Επιπυραγό του 1ου Π.Σ. Χανίων κ. Μαρία Ευτυχιάκου, από την Επιμελητή Α΄ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων (4ης Περιφέρειας – Τομέας Χανίων) κ. Ασπασία Φραγγεδάκη. Προβολή Video για τα τροχαία ατυχήματα με τίτλο: «Για το Τίποτα». Έκθεση Τροχαίων – Επίδειξη απεγκλωβισμού – Επίδειξη και χρήση προσομοιωτή από μαθητές.

•Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016: Γυμνάσιο & Λύκειο Χώρας Σφακίων:
10:00 – 12:00 Χαιρετισμοί διοργανωτών (Από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό, τους Διευθυντές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα). Εικαστικές Δημιουργίες από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Βουβά. Μουσικοθεατρικό δρώμενο από τους μαθητές: του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ανώπολης, του Δημοτικού Σχολείου Βουβά και του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Σφακίων. Ομιλίες: Από τον Αστυφύλακα κ. Γρηγόρη Κουτσογιαννάκη (Α.Τ. Σφακίων), από τον Ανθυπυραγό της Π.Υ. Βρυσών κ. Ζήσιμο Περδίκη, από την Επιμελητή Α΄ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων (4ης Περιφέρειας Τομέας Χανίων) κ. Ασπασία Φραγγεδάκη. Προβολή Video για τα τροχαία ατυχήματα με τίτλο: «Για το Τίποτα».

•Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 Γυμνάσιο – Λύκειο Βάμου: 10:00 – 12:00: Χαιρετισμοί διοργανωτών (Από τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, τους Διευθυντές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα). Εικαστικές δημιουργίες από τους μαθητές: του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας & του Δημοτικού Σχολείου Βάμου. Μουσικοθεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Δ.Δ.Μ.Ν. Ναυστάθμου Κρήτης. Ομιλίες:
Από τον Υπαστυνόμο Α΄ Αντώνη Χαιρετάκη (Α.Τ. Βάμου), από τον Ανθυπυραγό της Π.Υ. Βρυσών κ. Ζήσιμο Περδίκη, από την Επιμελητή Α΄ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων (4ης Περιφέρειας Τομέας Χανίων) κ. Ασπασία Φραγγεδάκη. Προβολή Video δημιουργίας των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Βρυσών. Προβολή Video για τα τροχαία ατυχήματα με τίτλο: «Για το Τίποτα».

•Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016: Γυμνάσιο – Λύκειο Βουκολιών
Δήμος Πλατανιά: 10:00 – 12:00: Χαιρετισμοί διοργανωτών (Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα). Εικαστικές Δημιουργίες με έργα των μαθητών του Νηπιαγωγείου Βουκολιών. Ομιλίες: Από τον Υπαστυνόμο Α΄ Ματθαίο Ιγγλεζάκη (Α.Τ. Βουκολιών), από τον Υποπυραγό της Π.Υ. Πλατανιά κ. Χουρδάκη Νικόλαο και την κ. Μαρία Ευτυχιάκου, από την Επιμελητή Α΄ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων (4ης Περιφέρειας – Τομέας Χανίων) κ. Φραγγεδάκη Ασπασία. Προβολή Video για τα τροχαία ατυχήματα με τίτλο: «Για το Τίποτα». Επίδειξη απεγκλωβισμού.

•Τρίτη 15 Νοεμβρίου: Αμφιθέατρο Δήμου Κισάμου: 10:00 – 12:00
Χαιρετισμοί διοργανωτών (Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης Κρήτης κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Δήμαρχο Κισάμου κο Α. Σταθάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα. Εικαστικές Δημιουργίες με έργα των μαθητών του Νηπιαγωγείου Καλουδιανών. Μουσικοθεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του 1ου και του 3ου Δημοτικών Σχολείων Κισάμου. Ομιλίες: Από τον Υπαστυνόμο Α΄ κ. Σταύρο Γεωργαλή (A.T. Κισάμου), από τον Υποπυραγό της Π.Υ. Κισάμου κ. Βαγγέλη Καρτσωνάκη, από την Επιμελητή Α΄ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων (4ης Περιφέρειας – Τομέας Χανίων) κ. Φραγγεδάκη Ασπασία. Προβολή Video για τα τροχαία ατυχήματα με τίτλο: «Για το Τίποτα». Επίδειξη απεγλωβισμού.

•Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016: Γυμνάσιο– Λύκειο Παλαιόχωρας
Δήμος Καντάνου–Σελίνου: 10:00 – 12:00. Χαιρετισμοί διοργανωτών (Από τον Δήμαρχο Καντάνου και Σελίνου κ. Αντώνη Περράκη, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα). Εικαστικές Δημιουργίες από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας. Ομιλίες: Από τον Ανθυπαστυνόμο κ. Ιωάννη Θεοδωράκη (Α΄Σταθμό Πελεκάνου). Από τον Υποπυραγό της Π.Υ. Κισάμου κ. Ευάγγελο Καρτσωνάκη. Από την Επιμελητή Α΄ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων (4ης Περιφέρειας Τομέας Χανίων) κ. Ασπασία Φραγγεδάκη. Προβολή Video για τα τροχαία ατυχήματα με τίτλο: «Για το Τίποτα».

•Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης:
10:00 – 12:00: Χαιρετισμοί διοργανωτών (Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, τον Γενικό Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δρ. Κων/νο Ζορμπά, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα, την Τζωρτζίνα Παπαγρηγοράκη, μέλος οικογενείας τροχαίου δυστυχήματος).
Παρουσίαση των έργων και βράβευση των νικητών του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού πολυμέσων για την Οδική Ασφάλεια. Εικαστικές δημιουργίες από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Κολυμβαρίου. Ομιλίες: Από την Διευθύντρια του εργαστηρίου Μελέτης συμπεριφορών υγείας και οδικής ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης κ. Μαρία Παπαδακάκη. Από τον Υπαστυνόμο Α΄ κ. Ματθαίο Ιγγλεζάκη. Από την Επιπυραγό της 1ης Π.Υ. Χανίων κ. Μαρία Ευτυχιάκου. Από την Επιμελητή Α΄ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων (4ης Περιφέρειας – Τομέας Χανίων) κ. Φραγγεδάκη Ασπασία. Προβολή Video για τα τροχαία ατυχήματα με τίτλο: «Για το Τίποτα». Ενημέρωση επιθεμάτων – προβλημάτων σε προσκεκλημένους Υπουργούς για θέματα οδικής ασφάλειας. Έκθεση Τροχαίων – Επίδειξη απεγκλωβισμού – Επίδειξη και χρήση προσομoιωτή από μαθητές.

•Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016: Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Χανίων
Χαιρετισμοί διοργανωτών (Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης Κρήτης κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, από τον Δήμαρχο Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκα). Εικαστικές Δημιουργίες από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου και του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων. Ομιλίες: Από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο κ. Ανδρέα Δασκαλάκη με θέμα: «Τροχαία ατυχήματα, μια υπόθεση που μας αφορά όλους». Από τον Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη. Από τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Νομού Χανίων για τα Προγράμματα Πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων. Πορεία Μνήμης με εκκλησιαστική χορωδία προς το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

•Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016: Πάρκο Χρήστου Πολέντα: 10:00 Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Χριστοφόρου. Χαιρετισμοί διοργανωτών στο Μνημείο του Ο.Η.Ε.: Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης Κρήτης κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Δήμαρχο Πλατανιά κο Ιωάννη Μαλανδράκη. Ομιλίες: Από τον Γενικό Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δρ. Κων/νο Ζορμπά. Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα. Επίδειξη απεγκλωβισμού. Πορεία Μνήμης (αυτοκινήτων, μηχανών, ποδηλάτων).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.