Μουσείο Τυπογραφείας

Δράσεων συνέχεια για την ημέρα Μουσείων

Εκδήλωση για το προσφυγικό στο Μουσείο Τυπογραφίας

29AΤο Μουσείο Τυπογραφίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων,  με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»,  επιλέγοντας να μιλήσει για το Προσφυγικό.
Στην εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου, θα συμμετέχουν μαθητές σχολείων με κοινωνική προσφορά και ευαισθητοποίηση ως προς το προσφυγικό ζήτημα καθώς και φορείς από κοινωνικές δομές αλληλεγγύης των Χανίων όπως ο πρόεδρος του Κ.Ι.ΦΑΧ, γιατρός Μανώλης Φραγκάκης, το μέλος του Κοινωνικού Στεκιού- Στεκιού Μεταναστών Γιάννης Τσουκάτος αλλά και η βραβευμένη για το διασωστικό έργο της στα νησιά, ναυγοσώστρια, υπεύθυνη της Σχολής Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas – Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης, Μάνια Μπικώφ.
Συμμετέχουν παρουσιάζοντας τις δράσεις τους τα εξής σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 2ο Γυμνάσιο Χανίων, Λύκειο Σούδας, Λύκειο Βάμου. Στην συζήτηση θα συμμετέχουν επίσης τα σχολεία: Γυμνάσιο Σούδας και Γυμνάσιο Βάμου. Θα ακολουθήσει διάλογος με τους μαθητές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας Μουσείων, οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής το Σάββατο 20 Μαίου στις 6 το απόγευμα στο χώρο του Μουσείου, με θέμα: “Στιγμές φόβου και δύναμης στη σχολική ζωή”.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «θα παρουσιαστούν σχετικές δράσεις
από σχολεία και θα διαβαστούν κείμενα – μαρτυρίες από 3 γενιές μαθητών. Φόβοι, ανησυχία, άγχος, μερικά από τα αρνητικά συναισθήματα που βίωσαν μαθητές κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων και έμειναν στα ντουλάπια της λήθης! Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους!».

“ΒΗΜΑΤΑ ΦΙΛΙΑΣ” ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
Διήμερη δράση με θέμα: “Βήματα Φιλίας” θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαίου. Τη δράση διοργανώνουν το 1ο και το 2ο Σμήνος (παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών) του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Χανίων, σε συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη.
Η δράση γίνεται με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαίου) και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων (20 Μαΐου).
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «κατά τη διάρκεια του διημέρου θα υπάρξει συνεργασία και αλληλεπίδραση με τον Κλάδο Οδηγών (παιδιά ηλικίας 11 – 14 ετών) και του Μεγάλους Οδηγούς (παιδιά 14 – 18 ετών) του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Χανίων.
Εξωτερικοί συνεργάτες στη διήμερη δράση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων θα είναι ο συγγραφέας Χρήστος Τσαντής, ο οποίος θα μας φέρει σε επαφή με τον Φαζίλ, τον ασυνόδευτο πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που ταξιδεύει στις σελίδες του  βιβλίου του Χρήστου Τσαντή “Migozarad”. Ο καλλιτέχνης, Γιάννης Μαρκαντωνάκης, θα είναι ο εικαστικός εμψυχωτής στα καλλιτεχνικά βήματα του διημέρου.
Η ομάδα εθελοντών φωτογράφων, Photoaid Greece, μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από ανθρώπους για ανθρώπους, θα συνεργαστεί με  τα “Βήματα Φιλίας”.
Τα “Βήματα Φιλίας” καλούν την Κυριακή 21 Μαΐου, από τις 10 π.μ. έως τις 1 μ.μ., γονείς και παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών, να εμπλακούν στο πρόγραμμα του Σ.Ε.Ο “Μια Βαλίτσα Κόσμος“.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.