Μουσείο Τυπογραφείας

Δείτε το ρεκόρ και το in-car βίντεο του Mark Higgins στο Isle of Man TT

markΣτο φετινό γύρο του βρετανικού νησιού, ο Mark Higgins και η Subaru μ’ ένα θηριώδες Impreza WRX STI 600+ ίππων, κατέρριψαν το ρεκόρ που οι ίδιοι κατείχαν από το 2014. Πιο συγκεκριμένα, το «δίδυμο» έγραψε χρόνο 17 λεπτών και 35.14 δλ. στη μοναδική διαδρομή μήκους 60,7 χλμ. Με άλλα λόγια, ο Βρετανός οδηγός, ο οποίος εκτελεί χρέη οδηγού στις αυτοκινητικές σκηνές των ταινιών του James Bond, σημείωσε μέση ωριαία ταχύτητα τη τάξης των 207,17 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η παραπάνω επίδοση είναι βελτιωμένη κατά 1 λεπτό και 40.74 δλ.(!) σε σύγκριση με εκείνη που πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια μ΄ένα –σχεδόν- νορμάλ Imoreza WRX STI, το οποίο φορούσε αγωνιστικών προδιαγραφών υλικά τριβής στα φρένα και σλικ ελαστικά της Dunlop.

Το σημερινό… όπλο του Mark Higgins είναι ένα «πολεμικό» Impreza, το οποίο «φορά» έναν 2λιτρο κινητήρα μπόξερ με απόδοση άνω των 600 ίππων και όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ. Το κιβώτιο ταχυτήτων μετά την τρίτη σχέση έχει πιο «αραιή» κλιμάκωση προκειμένου να επιτυγχάνονται υψηλές τελικές ταχύτητες (σημ.: πάνω από το 75% της διαδρομής πραγματοποιείται με τέρμα γκάζι!), οι αναρτήσεις της Exe-TC έχουν ιδιαίτερα σφικτές ρυθμίσεις, ενώ για μια ακόμα φορά τα «καραφλά» ελαστικά είναι… προσφορά της Dunlop.

Δείτε από τη θέση του οδηγού στο βίντεο που ακολουθεί την κορυφαία επίδοση του Mark Higgins, ο οποίος, ειδικά για την περίσταση, έχει αναλάβει και τον σχολιασμό του.

ΠΗΓΗ: 4troxoi.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.