Μουσείο Τυπογραφείας

Δύσκολες προβλέψεις

Eχοντας ήδη τεθεί σε τροχιά μεγάλων προκλήσεων, η Ευρώπη πορεύεται προς τις ευρωεκλογές του Μαΐου, που όπως εκτιμάται από πολλούς, θα κρίνουν και την ίδια της την υπόσταση.
Με βασικούς αντιπάλους τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό, που τα τελευταία χρόνια έχουν “θεριέψει”, η Ευρώπη -Ευρωπαϊκή Eνωση- καλείται να “κτίσει” το μέλλον της στην κατεύθυνση της προστασίας των πολιτών της μέσα από ένα “δίχτυ” ασφάλειας και δημοκρατίας.
Οι εποχές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες: Με ένα Brexit σε αδιέξοδο, με τις κοινωνικές αναταραχές να ταλανίζουν τη Γαλλία, με τα δύσκολα οικονομικά προβλήματα της Ιταλίας, τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ισπανία, τις πολιτικές λιτότητας σε Ελλάδα, Πορτογαλία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, αλλά και την άνοδο του ακροδεξιού και ευρωσκεπτικιστικού ρεύματος να… καιροφυλακτεί, οι εξελίξεις δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν.
Η Ευρώπη οφείλει να επιλύσει τα όποια προβλήματά της και να ξεπεράσει τις όποιες κρίσεις, “θωρακίζοντας” τη συνοχή και την αξιοπιστία της, όπως άλλωστε περιμένουν οι πολίτες από αυτήν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.