Μουσείο Τυπογραφείας

Δις ισόβια σε δύο κατηγορουμένους για τη δολοφονία ζευγαριού στο Σφηνάρι

dikaiosinii dikiΔις ισόβια σε ένα 50χρονο και ένα 35χρονο Χανιώτη επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου για τη δολοφονία ενός 78χρονου και της 66χρονης συζύγου του στο Σφηνάρι Κισάμου πριν από δύο χρόνια. Στο γιο του ζευγαριού -48 ετών- που κρίθηκε ότι οδήγησε στο σπίτι που έμεναν οι δύο ηλικιωμένοι τον 50χρονο και τον 35χρονο προκειμένου να τους ληστέψουν, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Το περιστατικό είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία λόγω της βιαιότητας τους εγκλήματος. Ο 50χρονος και ο 34χρονος (που δήλωσαν χρήστες ναρκωτικών) κρίθηκε ότι οδηγήθηκαν στην οικεία του ζευγαριού στο Σφηνάρι από τον 48χρονο γιο του 78χρονου προκειμένου οι δύο πρώτοι να τους ληστέψουν. Ο γιος έμεινε έξω από το σπίτι στο αυτοκίνητο, οι άλλοι δύο όμως κατηγορήθηκαν ότι βασάνισαν και δολοφόνησαν τους δύο ηλικιωμένους προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν μεγάλο ποσό χρημάτων το οποίο είχαν κάνει ανάληψη από τραπεζικό κατάστημα.
Ειδικότερα:
• Ο 50 χρονος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια για την εγκληματική ενέργεια και 6 μήνες για την απόπειρα ληστείας. Ο 50χρονος δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και αρνήθηκε ότι πήγε στο χωριό.
• Ο 35χρονος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια για την εγκληματική ενέργεια και 6 μήνες για την απόπειρα ληστείας. Και ο 35χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο έγκλημα.
• Στον 48χρονο γιο του θύματος, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών καθώς κρίθηκε ότι δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία αλλά μόνο στην ληστεία. H ποινή του δεν έχει “αναστέλουσα δύναμη” και θα παραμείνει στη φυλακή όπου έχει εκτίσει ήδη 14 μήνες. Ο δικηγόρος του στην αγόρευση του σημείωσε πως ο πελάτης του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας (ψυχολογικά). Το δικαστήριο τον καταδίκασε για τη συμμετοχή του στην απόπειρα ληστείας ενώ έκρινε πως δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στην ανθρωποκτονία.
Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής κ. Ανδρέας Βροντάκης – που εκπροσωπούσε τα παιδιά της 66χρονης από τον πρώτο της γάμο- μιλώντας στα “X.N.” σημείωσε πως «είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση του δικαστηρίου καθώς οι βασικοί κατηγορούμενοι που τέλεσαν την ανθρωποκτονία τιμωρήθηκαν ανάλογα».
Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση που θα εκδικαστεί σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώ οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.