Μουσείο Τυπογραφείας

Διώξεις σε βάρος ενός Βρετανού επειδή κατονόμασε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο Facebook

Διώξεις άσκησαν οι αστυνομικές αρχές του Νότιου Γιόρκσαϊρ σε ένα Βρετανό, ο οποίος σε σχόλιο που έκανε στη σελίδα της αστυνομίας στο Facebook σχετικά με μια δίκη σεξουαλικής κακοποίησης, αποκάλυψε την ταυτότητα του θύματος, κάτι που θεωρείται αδίκημα.
Η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ είχε αναρτήσει πρόσφατα μια ανακοίνωση στη σελίδα της στο Facebook σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης. Την ανακοίνωση αυτή είδε ο 31χρονος Σέιν Γουόρντ, ο οποίος θεώρησε σωστό όχι μόνο να σχολιάσει, αλλά και να κατονομάσει το θύμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Η ταυτότητα των ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικών αδικημάτων προστατεύεται από το νόμο και δεν δίνεται στη δημοσιότητα. Στον Γουόρντ ασκήθηκαν διώξεις για παραβίαση του δικαιώματος του θύματος στην ανωνυμία, ενώ πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στα τέλη του Ιουλίου.
«Παρά το γεγονός ότι τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και ενθαρρύνουμε τους χρήστες να αναρτούν δημοσιεύσεις στη σελίδα μας στο Facebook, εντούτοις δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή για οποιονδήποτε παραβιάζει το νόμο ή κάνει απειλητικά ή προσβλητικά σχόλια, τα οποία προορίζονται για τον εκφοβισμό των πολιτών του Νότιου Γιόρκσαϊρ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική αστυνομία στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
«Κατανοούμε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική άποψη πάνω σε ποικίλα θέματα, ωστόσο δεν θα ανεχτούμε αυτού του είδους σχολίων και όχι μόνο θα τα αφαιρούμε αλλά θα ξεκινά και αστυνομική έρευνα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.