Μουσείο Τυπογραφείας

Δυο φεγγάρια… τον Αύγουστο

Screen Shot 2018-01-11 at 21.25.43Οι άνθρωποι ανταλλάσσουν απόψεις, σκέφτονται, αποφασίζουν. Στο μύθο του Λαοκοόντα, ο ίδιος και οι γιοι του παλεύουν με τα φίδια κι όλο και μπερδεύονται περισσότερο. Η χώρα βρίσκεται ενώπιον των κρίσιμων ευθυνών της. Ενα πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό αφήγημα που θα στηρίξει την «Ελλάδα μετά» ακόμη δεν το διακρίνουμε.

Εκ παραδόσεως εθνικής αναθιβάνω τον μύθο του Λαοκόοντα. Κάπως έτσι σε «περιπλεγμένες περικοκλάδες» θα κυλήσουν οι μέρες μέχρι το χρονικό ορόσημο του Αυγούστου του 2018. Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο… Ή αν θέλετε η «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» που τραγουδούσαν οι Pink Floyd. Θέλει από δω και κάτω προσεκτικά βήματα, πιο πολύ για να ενστερνιστεί η κοινωνία τις προκλήσεις. Δίχως την κοινωνία, η πολιτική ηγεσία θα βολοδέρνει σαν άδικη κατάρα, σε ένα καρέ τυφλών. Πόσοι έχουν πεισθεί (ρωτώ πόσοι;) για την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων του πολυνομοσχεδίου; Νομίζω ότι είναι υπεραισιόδοξοι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Μιλώ για τους βασικούς παίκτες, διότι φαίνεται ότι για την «Ελλάδα μετά» έχουν τουλάχιστον μια ψύχραιμη ματιά.

Στο επιμέρους πολιτικό αισθητήριο θα κριθούν…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.