Μουσείο Τυπογραφείας

Δυναμική παρουσία της Κρήτης σε τουριστικές εκθέσεις σε Στοκχόλμη και Μόσχα

1Δυναμική ήταν η παρουσία των Χανίων στη διεθνή έκθεση τουρισμού που ολοκληρώθηκε χθες στο εκθεσιακό κέντρο Stockholmsmässan στη Στοκχόλμη. Ο Δήμος Πλατανιά και ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Πλατανιά “Ο Ιάρδανος” συμμετείχαν στην έκθεση, με τη δημιουργία ενός παραδοσιακού καφενείου που έφτιαξαν μέλη του πολιτιστικού συλλόγου “Το Ρόδο”, με το Επιμελητήριο Χανίων να στηρίζει τη Χανιώτικη αντιπροσωπεία. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της έκθεσης, οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το “διαφορετικό” περίπτερο του Δήμου Πλατανιά, στο οποίο μάλιστα είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης. Πολύ κόσμο προσέλκυσαν τόσο το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και περίπτερα ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού. Σε σχετικές δηλώσεις, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας, μίλησε για τη σημασία της Σκανδιναβικής αγοράς για την Κρήτη, ενώ έκανε λόγο και για ζητήματα υποδομών, τονίζοντας πως είναι πολύ άσχημο που ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το ΒΟΑΚ αφήνει εκτός το Λασίθι. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων Μανώλης Γιαννούλης αναφέρθηκε στη στήριξη που διαχρονικά παρέχουν οι Σκανδιναβοί στην Κρήτη και πως η συμμετοχή της Ένωσης για τέταρτη φορά ήταν… επιβεβλημένη. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση για το κρίσιμο θέμα της έλλειψης υποδομών, ο κ. Γιαννούλης τόνισε πως είναι το πρώτο ζήτημα που θέτουν οι επισκέπτες στα Χανιά -ειδικά αυτό των δρόμων- και πως η Ένωση δεν θα σταματήσει να τονίσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις αυτονόητες υποχρεώσεις της.

ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Εξάλλου, δυναμική ήταν η παρουσία και προβολή της Κρήτης στην Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στέλνοντας πολύ θετικά μηνύματα για το νησί μας και την Ελλάδα γενικότερα με προβλεπόμενη αύξηση του τουριστικού Ρεύματος σε διψήφια ποσοστά! Το περίπτερο προβολής της Περιφέρειας Κρήτης μέσα στον χώρο του ΕΟΤ αποτέλεσε “πόλο έλξης” χιλιάδων ξένων επισκεπτών που έκφραζαν το ενδιαφέρον τους για το νησί μας, κορυφαίων τουριστικών παραγόντων της διεθνούς τουριστικής αγοράς και μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης του εξωτερικού. Παράλληλα στην έκθεση καταδείχθηκαv νέες, ισχυρές προοπτικές που αφορούν στην Ελληνορωσική φιλιά κι αποτελούν συνέχεια των ενεργειών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΑ Στο μεταξύ, εγκαινιάστηκε χθες από τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη το Κέντρο  Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς που στοχεύει στην ηλεκτρονική-διαδραστική αλλά και έντυπη πληροφόρηση, προβολή -ανάδειξη των ιστορικών πολιτιστικών μνημείων, αξιοθέατων της περιοχής με έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.