Μουσείο Τυπογραφείας

Δύναμη ψυχής: ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.

«Πλησιάζει η μέρα των γενεθλίων του Φίλιππου. Όπως κάθε χρόνο θα γιορτάσουν και φέτος με μεγάλη τούρτα. Ο Φίλιππος ανυπομονεί τόσο πολύ που αποφασίζει να φτιάξει την τούρτα, μόνος του, για να ξεκουράσει τους γονείς του. Στην προσπάθεια αυτή γνωρίζει πολλά πλάσματα που τον ενθαρρύνουν και άλλα που τον αποθαρρύνουν. Πλάσματα που θυμίζουν την αξία της προσπάθειας, της επιμονής ακόμη και όταν δεν τα καταφέρνει κάποιος ή όταν κάνει λάθη. Πλάσματα που καθοδηγούν την προσπάθεια, που επαινούν και επιβραβεύουν. Εμφανίζονται όμως και τα καλικαντζαράκια τα “αποθαρρύνια” για να γεμίσουν ανασφάλειες και αμφιβολίες. Με τη βοήθεια πολλών φίλων, ο Φίλιππος θα μάθει να τα προσπερνά, να τα αγνοεί και με υπομονή και επιμονή πετυχαίνει ό,τι θέλει».
Ένα όμορφο παραμύθι δραματοποίησαν τα παιδιά της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. το απόγευμα της Τετάρτης, για τη λήξη μιας ακόμη εποικοδομητικής σχολικής χρονιάς, στην αίθουσα  “Μίκης Θεοδωράκης”. Η προσπάθεια όλων, παιδιών και δασκάλων, κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύμπλεγμα αυτών, σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Όλες οι δασκάλες με ένα πλατύ χαμόγελο από ικανοποίηση και αγάπη, παρουσίασαν τις ομαδούλες των παιδιών τους με τους ρόλους της η καθεμία. Αποχαιρετήσαμε και τους τελειόφοιτους της παρέας τους με ευχές, δώρα και αγκαλιές. Στιγμές ιδιαίτερες για τα παιδιά, τους δασκάλους, τους γονείς. Η γιορτή των παιδιών έφτασε στο τέλος της! Το φινάλε όμως παίχτηκε από έξι μανούλες που ανέβηκαν στη σκηνή για να ευχαριστήσουν τις δασκάλες των παιδιών τους. Ήταν η μαμά Λένα, η Άσπα, η Κική, η Ιωάννα, η Εύα, και η Ιωάννα. Με ένα χαμόγελο ευτυχίας για όσα κατάφεραν τα παιδιά τους, με καρδιά γεμάτη συναισθήματα ευγνωμοσύνης προς τις δασκάλες των παιδιών τους, με τη γλώσσα της νοηματικής, τραγούδησαν με τη συνοδεία της Δέσποινας Κοσιβάκη και του Γιάννη Γιαννακάκη το: «Όταν έχω εσένα, μπορώ να ονειρεύομαι ξανά,/ ανοίγω μεσ’ στη θάλασσα πανιά,/ και πιάνω μεσ’ στα χέρια μου/ τον κόσμο να τον φτιάξω…».
Τα χαμόγελά τους σκόρπισαν δάκρυα συγκίνησης σε όλους μας. Έδειχναν ευτυχισμένες, έδειχναν δυνατές. Είναι δυνατές! Μια δύναμη που πηγάζει μέσα από την ψυχή τους. Που τη βρίσκουν από την αγάπη και την προσπάθεια όλων των ανθρώπων της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., που έχουν δίπλα τους. Όλοι αυτοί αξίζουν τα συγχαρητήριά μας. Είναι: η Λένα Σταύρακα, η Μαριέττα, η Άννα Μαρία Κουριδάκη, η Ελένη Κυριακοπούλου, η Νίκη Βερυκάκη, η Βαγγελιώ Τσοντάκη, η Κορίνα Γαρεδάκη, η Τόνια Τσουχλαράκη, η Γιόλα Γεωργίου, η Κορίνα Μαυράκη, η Κατερίνα Σκαμνάκη, η Ευγενία Χατζηγρηγοράκη, η Δομινίκη Χαραλαμπάκη, η Σάντυ Τσουβαλάκη, ο Παναγιώτης Δρακακάκης, η Αθηνά Καυκαλά, η Μαίρη Καραδάκη, η Μαίρη Χαροκόπου και η κα Φιλιππάκη.
Όλοι σαν μια γροθιά ας είναι δυνατοί, γεροί και να χαρίζουν σε όλα τα παιδιά της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., γνώσεις και χαμόγελα. Η γιορτή τελείωσε με ένα ζεστό χειροκρότημα όλων μας και με ένα πλούσιο κέρασμα στο φουαγιέ της αίθουσας. Ευχές από όλους ανταλλάχθηκαν και χαμόγελα.
Ανάμεσα σε όλους μας, πρωτοστατούσε με ένα πλατύ χαμόγελο, η Μάγκυ Αρσενίδη – Μανουσέλη, διευθύντρια της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Χάριζε σε όλους μας το πλατύ χαμόγελό της, χαμόγελα για ό,τι πετυχαίνουν όλοι μαζί και επιβεβαίωση ότι η Μάγκυ είναι η άξια συνεχιστής του έργου του αγαπημένου, σε όλους μας, Γιώργου Μανουσέλη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.