Μουσείο Τυπογραφείας

Δημοτικοί σύμβουλοι υπέρ καλλιτεχνών γκράφιτι

grafitiΣτην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση ψηφίσματος για γκράφιτι που υπέβαλλε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη με αφορμή τη δίωξη νεαρών καλλιτεχνών γκράφιτι που βρίσκονται κατηγορούμενοι στο Δικαστήριο έπειτα από μήνυση ιδιώτη για έργα που έφτιαξαν στο δημοτικό πάρκινγκ της Περίδου, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Να υπενθυμίσουμε ότι οι νεαροί – κατηγορούμενοι είχαν προσκληθεί από τον Δήμο και άλλους φορείς προκειμένου να δημιουργήσουν τα έργα στους παραπάνω χώρους.

Το θέμα της δίωξης έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» Γ. Σαρρής εκφράζοντας τη συμπαράστασή του προς τα παιδιά και καλώντας τη Δημοτική Αρχή να διαθέσει χώρους για να μπορούν οι νέοι να κάνουν γκράφιτι.
Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Σαρρή η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη επεσήμανε ότι όλοι θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των νεαρών που διώκονται, υπογράμμισε ότι το γκράφιτι ανήκει στην κατηγορία της τέχνης του δρόμου και δεν πρέπει να συγχέεται με διάφορες αυθαίρετες υπογραφές, ενώ εξήρε τον ρόλο του καταξιωμένου εικαστικού Γιώργου Αυγέρου στη δυνατότητα που έδωσε στα παιδιά να δημιουργήσουν στον χώρο του δημοτικού πάρκινγκ.

Η κα Περράκη πρότεινε ακόμα την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, πρόταση η οποία, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τ. Βάμβουκας μιλώντας στα «Χ.ν.», θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.