Μουσείο Τυπογραφείας

Δημογραφικό

Κύριε διευθυντά,
στις 7/12 είχατε πρώτο θέμα στα “Χανιώτικα νέα” το δημογραφικό. Την ίδια στιγμή η φίλη χώρα Αίγυπτος έχει επίσης πρόβλημα με το δημογραφικό! Πώς όμως; Μα ακριβώς από την αντίθετη πλευρά!
Στην Αίγυπτο ο πληθυσμός αυξάνεται κατά δύο εκατομμύρια  άτομα τον χρόνο και η κυβέρνηση εκεί σκέφτεται να λάβει μέτρα για να μειώσει τις γεννήσεις!! Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε αρκετές χώρες της περιοχής μας! Ολες αυτές οι χώρες έχουν βιοτικό επίπεδο χαμηλότερο από το δικό μας!
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί αυτοί που έχουν λιγότερα έως ελάχιστα υλικά αγαθά κάνουν πολλά παιδιά ενώ αυτοί που έχουν περισσότερα αγαθά δεν κάνουν;
Οι διαδοχικές κυβερνήσεις στη χώρα μας προσπάθησαν με διαφόρους τρόπους να “λύσουν” το δημογραφικό αλλά δεν τα κατάφεραν.
Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να αναπτυχθεί διάλογος μέσα στην κοινωνία που να είναι ανάλογος με την σοβαρότητα του προβλήματος.
Σε πέντε χρόνια η φίλη χώρα Αίγυπτος θα έχει αύξηση πληθυσμού όσο είναι τώρα ο πληθυσμός της Ελλάδας!
Πρέπει εμείς λοιπόν να δούμε θέματα όπως: Γιατί γερνάει η χώρα μας; Γιατί ο μισός πληθυσμός έχει μαζευτεί στην Αθήνα; Γιατί μισό εκατομμύριο νέοι έχουν πάει στο εξωτερικό; Γιατί τα χωριά μας έχουν ερημώσει από τον ντόπιο πληθυσμό;
Ολοι καταλαβαίνουμε ότι όσο διαταράσσεται η πληθυσμιακή ισορροπία μεταξύ γειτονικών χωρών, όπως και η οικολογική ισορροπία, τότε αναπτύσσονται δυναμικές αστάθειας και συγκρούσεων.
Και εμείς εδώ ζούμε σε μια ιδιαιτέρως ασταθή περιοχή!
Με εκτίμηση
Πατσουράκης Μιχάλης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.