Μουσείο Τυπογραφείας

Δίκη στα Χανιά για καθαρίστρια

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων θα δικαστεί εκ νέου σήμερα μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου η υπόθεση Χανιώτισσας που εργαζόταν για χρόνια ως καθαρίστρια σε υπηρεσία του ευρύτερου δημόσιου τομέα και το 2002 επικαλούμενη πλαστό απολυτήριο Λυκείου πέτυχε τη μετάταξή της σε διοικητική υπηρεσία.
Η γυναίκα διώχθηκε σε βαθμό πλημμελήματος για τις πράξεις της (για ζημία 6.000 ευρώ περίπου του ελληνικού Δημοσίου) και καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο Χανίων σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό. Κατά της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε αναίρεση στον Αρειο Πάγο η οποία έγινε δεκτή καθώς κρίθηκε ότι η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Χανίων δεν ήταν ούτε αιτιολογημένη, ούτε σύμφωνη με τις διατάξεις του ποινικού κώδικα περί απάτης. Μια σίγουρα ενδιαφέρουσα υπόθεση σε μια εποχή που καθαρίστριες που έκαναν πλαστογραφία απολυτηρίων σχολείου οδηγήθηκαν ακόμα και στη φυλακή, την ίδια ώρα που για άλλες πιο αξιόποινες πράξεις αναγνωρίσθηκαν ελαφρυντικά και επιβλήθηκαν ποινές με αναστολή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.