Μουσείο Τυπογραφείας

Δίκη μελών της ΟΚΔΕ για επεισόδιο με αστυνομικούς το 2014

Η δίκη των δύο μελών της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), για υπόθεση επεισοδίου με αστυνομικούς στην οδό Τζανακάκη κατά την προεκλογική περίοδο του 2014, διεξήχθη σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Και οι δύο αρνήθηκαν στις απολογίες τους τις κατηγορίες που τους αποδίδονται (αντίσταση, απλή σωματική βλάβη με πρόθεση κατά συρροή σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων κ.α.).

Ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων είπε στην απολογία του ότι δεν ήταν καν στα Χανιά την ημέρα του επεισοδίου. Ο πρώτος στην απολογία του ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από αστυνομικό και αμύνθηκε.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε για τον πρώτο κατηγορούμενο την ενοχή του για τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και για τη διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για τον δεύτερο την ενοχή του για συνέργεια στη διακεκριμένη φθορά. Η συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε στην αγόρευσή της ότι δεν συντάσσεται με την εισαγγελική πρόταση.

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώτο κατηγορούμενο για αντίσταση κατά της αρχής και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή και τον δεύτερο ένοχο για απλή συνέργεια στη διακεκριμένη φθορά και του επέβαλε φυλάκιση οχτώ μηνών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.