Μουσείο Τυπογραφείας

Δίκη για το καταφύγιο αδέσποτων της Κάινας

linda lukas, apo aristeraΠαραμένει διαχειριστής του καταφυγίου στην Κάινα, ο δήμος Αποκορώνου με την προϋπόθεση να καταβάλλει ποσό 400 ευρώ μηνιαίως στην ιδιοκτήτρια του οικοπέδου Λίντα Λούκας, καθώς έχει δεσμευθεί η ιδιοκτησία της. Σε περίπτωση που ο δήμος δεν καταβάλλει το ποσό, αίρεται η προσωρινή διαταγή που έχει δοθεί για τα ασφαλιστικά μέτρα. Αυτό αποφάνθηκε χθες το δικαστήριο κατά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου. Παράλληλα ορίστηκε νέα δικάσιμος για τα ασφαλιστικά μέτρα στις 19 Μαρτίου του 2019.
Όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος του δήμου Αποκορώνου, Μανώλης Νικολούδης « με την απόφαση του Δικαστηρίου, διατηρείται η προσωρινή διαταγή του δήμου Αποκορώνου σύμφωνα με την οποία ο δήμος συνεχίζει να είναι διαχειριστής του καταφυγίου αδέσποτων στην Κάινα Αποκορώνου. Δέχθηκε ότι το ακίνητο ιδιοκτησίας της κας Λίντα Λούκας είναι δεσμευμένο και για το λόγο αυτό όρισε καταβολή εκ μέρους του Δήμου Αποκορώνου στην κα Λούκας, του ποσού των 400 ευρώ μηνιαίως, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα στις 19/3 του 2019».
Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αποκορώνου έκανε λόγο για «μια δίκαιη απόφαση» καθώς όπως υποστήριξε: « ο δήμος αναγκάζεται να διαχειρίζεται μια ιδιοκτησία η οποία δεν του ανήκε, η αλήθεια είναι αυτή, και η οποία είναι δεσμευμένη αλλά το κάνει για το συμφέρον της κοινωνίας, της Κάινας και του δήμου Αποκορώνου, και των αδέσποτων τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ο δήμος τα διαχειρίζεται με πολύ επιτυχημένο τρόπο, αφού από τα 170 σκυλιά που ήταν εκεί όταν παραλάβαμε το καταφύγιο έχουν μείνει μόνο 8. Όλα τα υπόλοιπα έχουν φύγει με νομικές διαδικασίες, χαρτιά, είναι τσιπαρισμένα κτλ. Θεωρώ ότι ο δήμος Αποκορώνου έχει χειριστεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ
«Αγόρασα το οικόπεδο στην Κάινα με αρχικό σκοπό να φτιάξω ένα σπίτι και τελικά κατέληξε σαν καταφύγιο ζώων γιατί μου αφήνανε συνέχεια ζώα από έξω. Εγώ έκανα αυτό που λέει ο Νόμος, κάλεσα την Αστυνομία να ειδοποιήσει τον δήμο που είναι αρμόδιος για τα αδέσποτα ώστε να πάρουν τα ζώα, αλλά δεν ήρθαν ποτέ… Με δικά μου λεφτά φρόντιζα τα αδέσποτα και το 2016 είχα σκοπό να πάρω όλα τα ζώα και να φύγω. Πριν εισβάλει στο οικόπεδο μου ο Δήμος, έκανα πολλές προσπάθειες για συνεργασία. Όλες οι συναντήσεις όμως έγιναν πίσω από την πλάτη μου, δεν ήμουν καλεσμένη» ανέφερε η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου Λίντα Λούκας και πρόσθεσε:« Ο δήμος μπήκε στο οικόπεδο μου με σκοπό να δώσει τα ζώα για υιοθεσία. Και θέλω να μάθω με ποιόν νόμιμο τρόπο έστειλε αυτά τα ζώα στο εξωτερικό; Τώρα φαίνεται πως έχουν μείνει 8 ζώα, στην πραγματικότητα είναι μόλις 6 σκυλιά τα οποία τα κρατάει μέσα για να μην μπορώ να έχω πρόσβαση στο οικόπεδό μου. Το να μην μπορώ να επισκέπτομαι το οικόπεδο μου είναι ενάντια στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία».
Η δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Κυνοκομείου στην Κάινα, κα Κρίνα Μπελεάν, ανέφερε πως « δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Εμείς προτιμούσαμε να γίνουν τα ασφαλιστικά μέτρα και να αποδείξουμε ότι η παραμονή του δήμου Αποκορώνου στο οικόπεδο της κα Λούκας, έχει άλλο σκοπό. Διότι για 8 σκυλιά που θα μπορούσαν να τα πάρουν εντός μίας ώρας από εκεί, θεωρούμε ότι δεν είναι καλή δικαιολογία για να παραμένει δεσμευμένο το οικόπεδο. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ορίστηκε μια καταβολή από την μεριά του Δήμου προς τη κα Λίντα Λούκας και αυτό πιστεύω ότι είναι ένα θετικό στοιχείο». ΕΛ.Φ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.