Μουσείο Τυπογραφείας

Διευρυμένη σύσκεψη στην Περιφέρεια για την Ιερά Σύνοδο

Οι προετοιμασίες καθώς και μια σειρά λεπτομερειών με οργανωτικά και άλλα θέματα συζητήθηκαν σήμερα σε διευρυμένη σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα συγκληθεί στην Κρήτη τον προσεχή Ιούνιο.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με αρμοδίους Αντιδημάρχους, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διευθύνσεως Ηρακλείου, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου, ο Διοικητής 133 Σμηναρχίας Μάχης, ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου, εκπρόσωπος της Τροχαίας, εκπρόσωποι Φορέων και Υπηρεσιών, ομάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ομάδα συνεργατών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Επίσης στη Σύσκεψη αυτή συμμετείχαν μέλη της Ειδικής Επιτροπής Αγίας και Μεγάλης Συνόδου του Υπουργείου Εξωτερικών (ΑΜΣΟΕ), υπό τον Ειδικό Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ. Ευστάθιο Λιανό – Λιάντη. Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε για την ανταπόκριση όλων στη Σύσκεψη αυτή και σημείωσε τη σπουδαιότητα του μεγάλου και ιστορικού γεγονότος τούτου, την τιμή αλλά και την ευθύνη για την Κρήτη, τονίζοντας την ανάγκη να συμπράξουμε όλοι μαζί για το άριστο αποτέλεσμα.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας στην Περιφέρεια Κρήτης όλους τους συμμετέχοντες εξέφρασε τη χαρά του για την κοινή πορεία της προετοιμασίας του ιστορικού-θρησκευτικού γεγονότος και την αναγκαιότητα να συνεργαστούμε όλοι συντονισμένα, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την Κρήτη, τη Χώρα μας, την Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο χαιρέτισε τη Σύσκεψη και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, αναφερθείς στη μεγάλη σημασία του ιστορικού γεγονότος.
Επίσης, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, μετέφερε σε όλους τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την προθυμία και συμβολή όλων στην επιτυχία της διοργανώσεως του Γεγονότος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε λεπτομερώς στο Πρόγραμμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και έδωσε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι για την πανορθόδοξη σύνοδο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να την καλύψουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο και από παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα εφημερίδες και ΜΜΕ που αναμένεται να στείλουν απεσταλμένους τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.