Μουσείο Τυπογραφείας

Διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας Χανίων

290 φωτογραφίες καλλιτεχνών από 77 χώρες περιλαμβάνει το 3ο “Chania International Photo Festival”, που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό χθες στο Μεγάλο Αρσενάλι στο παλιό λιμάνι και θα διαρκέσει έως 18 Αυγούστου.

Το ενδιαφέρον συμμετοχής στο φεστιβάλ, που διοργανώνει η Blank Wall Gallery με συνδιοργανωτή τον Δήμο Χανίων, ξεπέρασε φέτος κάθε προηγούμενο καθώς έστειλαν έργα τους περίπου 6.500 φωτογράφοι από 95 χώρες.
Πορτρέτα, τοπία, φωτογραφία δρόμου, άγρια φύση ήταν μεταξύ των 16 κατηγοριών που περιλαμβάνονται στο φεστιβάλ, που θα μπορούσε να ιδωθεί κι ως ένα πανόραμα σύγχρονων τεχνικών και φωτογραφικών προσεγγίσεων.
Το αυξημένο ενδιαφέρον πάντως θα μπορούσε να ερμηνευτεί κι ως ένας καλός οιωνός για την τέχνη της φωτογραφίας που μοιάζει να έχει προσαρμοστεί στο νέο ψηφιακό τεχνολογικό περιβάλλον.
«Εχει βοηθήσει το γεγονός ότι η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα σε όλους να ασχοληθούν και όλοι να φωτογραφήσουν. Δεν υπάρχει η διαδικασία της προμήθειας του φιλμ, της εμφάνισης κ.λπ. Εχεις τη μηχανή σου και φωτογραφίζεις και όσο πιο πολύ φωτογραφίζεις τόσο περισσότερες καλές φωτογραφίες θα βγάλεις. Δεν υπάρχει κανείς που να βγάλει μόνο μια φωτογραφία κι αυτή να είναι τέλεια», σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Μάρκος Δολόπικος.
Μετά από 3 χρόνια το “Chania International Photo Festival” δείχνει να αποκτάει τον χαρακτήρα θεσμού, ενώ όπως τόνισε ο κ. Δολόπικος χρόνο με τον χρόνο το επίπεδο της ποιότητας των φωτογραφιών ανεβαίνει.
Σε ό,τι αφορά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ επεσήμανε ότι στην απόφαση για να προχωρήσει η διοργάνωση “βάρυνε” το ό,τι υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από τους φωτογράφους για να συμμετέχουν.
Να σημειώσουμε ακόμα ότι αυτές τις ημέρες, κι έως την ερχόμενη Κυριακή το βράδυ, βρίσκεται σε εξέλιξη ο φωτογραφικός μαραθώνιος που διοργανώνεται κάθε χρόνο ως παράλληλη δράση από το φεστιβάλ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.cipfestival.com ενώ η βράβευση των 3 που θα ξεχωρίσουν θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.
Η έκθεση στο Μεγάλο Αρσενάλι είναι επισκέψιμη καθημερινά από 7 το απόγευμα έως 11 το βράδυ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.