Μουσείο Τυπογραφείας

“Διεμφυλικά” προβλήματα

Ψηφίστηκε το “ανθρωπιστικό” Ν/Σ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας “διεμφυλικών”. Πρόκειται για την υπεράσπιση, μιας μικρής μειοψηφίας, όπου αντιμετωπίζεται η “φυλομετάβαση”, δηλαδή να αναγνωρίζεται ένας άνθρωπος για αυτό που είναι, αντίθετα μ’ αυτό που γράφει η ληξιαρχική πράξη γέννησης. Το γεγονός αποτελούσε ένα επιστημονικό πρόβλημα, το οποίο έπρεπε να λυθεί όχι μόνο απ’ τους πολιτικούς αλλά εν συνεργασία με ειδικευμένους επιστήμονες, οι απόψεις των οποίων φαίνεται εκ της προχειρότητος του Ν/Σ ότι, αν υπήρξαν, παραμερίστηκαν.
Από μερίδα της κοινής γνώμης αποδοκιμάζεται το Ν/Σ διότι είναι πρόβλημα πώς θα ξεπεραστούν διάφορα κοινωνικά θέματα, που θα προκύψουν. Πώς θα προστατευθεί ένα παιδί στο σχολείο, που ενώ ήταν αγόρι θα εμφανισθεί με ταυτότητα κοριτσιού; Δεν θα παρουσιασθούν φαινόμενα “μπούλινγκ”. Πώς τοποθετείται η περίπτωση σύναψης γάμου μεταξύ προσώπων, το ένα εκ των οποίων έχει κάνει “φυλομετάβαση” απ’ τη βιολογική του κατάσταση; Θα δικαιούται υιοθεσίας και αυτό θα είναι νόμιμο; Πώς θα μεγαλώσει αυτό το παιδί, που θα ‘χει δυο “μπαμπάδες” και θα αγνοεί τι πάει να πει “μαμά”; Πώς θ’ αντιμετωπιστούν θέματα στράτευσης, εργασίας, αθλητικών αγώνων, φυλακισμένων; Ο άνδρας όταν αλλάξει φύλο δεν θα πάει στις γυναικείες φυλακές και η γυναίκα στις ανδρικές;
Και σκοπιμότητες μπορεί να κρύβονται πίσω απ’ αυτό το Ν/Σ “υπέρ των αδυνάτων”, της διόρθωσης της ιδιαιτερότητας της φύσης, τους “ερμαφρόδιτους” για τους οποίους απ’ την μυθολογία μαθαίνουμε οτι είναι πλάσματα θεϊκής γονιμότητας του Ερμή και της Αφροδίτης.
Αντικείμενο αμφισβητήσεων και πολιτικής διαμάχης υπήρξε το άρθρο 3 του Ν/Σ, που προβλέπει τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη, το οποίον έλαβε 148 ψήφους, που σ’ αυτούς περιλαμβάνονται έξι του Ποταμιού, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε “παρών”. Κατά τους παιδοψυχολόγους πιστεύεται, ότι «κάτω των 17 ετών δεν υπάρχει διαμορφωμένη προσωπικότητα» και ως εκ τούτου η ηλικία των 15 ετών δεν είναι η ενδεδειγμένη να αποκτά δικαίωμα κάποιος να αυτοπροσδιορίζεται. Ετσι για τους ενηλίκους ο δικαστής δεν μπορεί να έχει δική του άποψη. Ο νόμος τού παρέχει τη δυνατότητα, να κάνει απλώς τον διεκπεραιωτή. Στους ανηλίκους πάλι δεν κουράζεται ο δικαστής διότι έχει την συγκατάθεση του γονέα, ο οποίος έχει και την επιτροπεία.
Με την νομική κατοχύρωση φύλου ταυτίζεται και ο αυτοπροσδιορισμός. Αφού αλλάζουμε βιολογικά δεδομένα, γιατί να μην αλλάζουμε και τα εθνολογικά; Εδώ έχουμε την τροπολογία, που υπερψηφίστηκε από 248 βουλευτές, βάσει της οποίας δίδεται η δυνατότητα στον δικαστή να μην αναγνωρίζει Σωματεία με εθνολογικό αυτοπροσδιορισμό και αυτό αφορά τη Θράκη, που κατά παράβαση και της Συνθήκης της Λωζάνης θα φύτρωναν σαν μανιτάρια Τουρκικές Ενώσεις, που θα μετατρέπονταν σε “κερκόπορτα”.
Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη κυρίως εκ του ότι το άρθρο 3 πέρασε με τις ψήφους του Ποταμιού. Τούτο δείχνει ότι η πλειοψηφία της κυβέρνησης έχει ρηγματοποιηθεί και για να κρατηθεί στην εξουσία αρχίζει κατ’ ανάγκη να συμβιβάζεται αναδιπλούμενη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.