Μουσείο Τυπογραφείας

Δίδυμες Χανιώτισσες κατακτούν τον κόσμο της μόδας

Δυναμικό “παρών” στον κόσμο της μόδας δίνουν οι δίδυμες Χανιώτισσες Ειρήνη και Δήμητρα Σκαλιδάκη, οι οποίες έχουν δημιουργήσει την φίρμα “Aucarre”, με τις δημιουργίες τους να διακρίνονται να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Mάλιστα οι δύο σχεδιάστριες αναδείχθηκαν ως “ONES TO WATCH” νικήτριες μέσω του οργανισμού Fashion Scout London και θα παρουσιάσουν την καλοκαιρινή ανοιξιάτικη σεζόν τους στο London Fashion Week στο Freemasons Hall.
Στόχος του είναι «ανάδειξη της θηλυκής υπόστασης μέσα από μια εκκεντρική και φεμινιστική διάθεση», με τις δύο σχεδιάστριες να παρουσιάζουν δημιουργίες που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν σε παραστάσεις όπως το Madam Butterfly στο Royal Albert Hall του Λονδινου και φωτογραφήθηκαν από διάσημους φωτογράφους όπως η Sarah Moon και Clara Giaminardi σε Παρίσι και Μιλάνο.
«Το ιδιαίτερο στυλ και φιλοσοφία μας συνοδεύονται από ιδιαίτερες τεχνικές στην παραγωγή υφάσματος όπως χειροποίητη ζωγραφική πάνω σε ποικιλία υφασμάτων καθώς επίσης και χειροποίητα τρισδιάστατα πλεκτά που συνοδεύουν πολλά από τα κομμάτια», σημειώνουν.

Από τη Γενετική στο ατελιέ!
Αυτό που ξεχωρίζει στην περίπτωση των δύο σχεδιαστριών είναι ότι αποφοίτησαν από το Tμήμα Βιομοριακής και Γενετικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης! Στυ συνέχεια επέλεξαν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο όπου και σπούδασαν Fashion Design with Print and Knitwear στο πανεπιστήμιο Καλων Τεχνων Central Saint Martins.
Κατά την διάρκεια των σπουδών τους βοήθησαν σχεδιαστές βραβευμένους με διακρίσεις υποστηριζόμενες απο την Louis Vuitton και προϋπηρεσία σε μεγάλους οίκους όπως GUCCI και CHANEL.
Επίσης οι ίδιες απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία στην Ελληνίδα σχεδιάστρια Mary Katrantzou στο Λονδίνο όπου καταρτίστηκαν στο σχεδιαστικό τμήμα των εξειδικευμένων υφάνσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.