Μουσείο Τυπογραφείας

Διαβούλευση για τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας

w12-142424w11151513w05133135w04110258arkoudes2Διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες του Αμυνταίου και της Φλώρινας με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας, διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση “Καλλιστώ”, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE AMYBEAR.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν τέσσερα εργαστήρια, από τις 16 έως τις 19 Απριλίου, στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου. Σε αυτά θα τεθούν ζητήματα, όπως η προσέγγιση αρκούδων σε καλλιέργειες, παραγωγικές εγκαταστάσεις και οικισμούς και η λήψη μέτρων πρόληψης ζημιών, η λήψη μέτρων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες, η διαχείριση απορριμμάτων ως μέσο αποτροπής της προσέγγισης των αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές, η χρήση σκύλων φύλαξης κοπαδιών, στο πλαίσιο της πρόληψης των ζημιών που υφίστανται κτηνοτρόφοι από την αρκούδα και η πιστοποίηση και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών για την αρκούδα.

Στη διαδικασία της διαβούλευσης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Αμυνταίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας), της Τροχαίας Φλώρινας, της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης για την αρκούδα και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Καλλιστώ”, του ΕΛΓΑ, της “Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας”, καθώς και κτηνοτρόφοι.

Η περιβαλλοντική οργάνωση “Καλλιστώ” επισημαίνει ότι σε κάθε εργαστήριο, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και επιθυμητή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.