Μουσείο Τυπογραφείας

Διαβάστε στα “Χανιώτικα νέα” της Δευτέρας

  • Απροσταύτετο το Λαφονήσι λόγω γραφειοκρατίας και αδιαφορίας

Οκταετία στα “συρτάρια” του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και τώρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος συμπλήρωσε η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) για το Λαφονήσι! Η Ε.Π.Μ. που είναι υποχρεωτική για όλες τις προστατευόμενες περιοχές, εκπονήθηκε το 2009 από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεγάλη προσπάθεια του τότε Δήμου Ιναχωρίου, μπήκε όμως στο “ψυγείο” για αρκετά χρόνια. Aυτή τη στιγμή η Ε.Π.Μ. η οποία βάζει κανόνες λειτουργίας όλης της προστατευόμενης περιοχής, ορίζει χρή- σεις γης και διασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη, βρίσκεται στο στάδιο της επικαιροποίησής της με βάση τη νέα νομοθεσία, γεγονός που θα φέρει νέα μεγάλη καθυστέρηση.

  • Αντιδρούν οι αμαξάδες των Χανίων στον περιορισμό του ωραρίου τους

Με εξώδικο κατά του δημάρχου Χανίων και μήνυση κατά του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, απαντούν οι αμαξάδες του ενετικού λιμανιού στον περιορισμό του ωραρίου τους. Από την πλευρά του ο Δήμος επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή αφορά λόγους ασφαλείας των πολιτών.

  • Κυριακή με κατεβασμένα ρολά στην αγορά των Χανίων

Την αντίθεσή τους στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας διαδήλωσαν για μία ακόμα φορά εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι το πρωί της Κυριακής στην οδό Μουσούρων. Η πλειοψηφία των καταστημάτων της πόλης παρέμειναν κλειστά χθες.

  • Εντυπωσιακή γιορτή αλόγου στα Δελιανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

• Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης στον Βατόλακκο

 • Μεγάλες ποσότητες τσικουδιάς δεσμεύτηκαν στο Ηράκλειο

• Ανησυχία για τα θαλάσσια απορρίμματα στη Μεσόγειο

• Ερχονται αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ

• Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη φάση του ευρωπαϊκού τουρνουά μπάσκετ στα Χανιά


Όλη η τοπική -και όχι μόνον- επικαιρότητα σε 56 σελίδες, με την εγκυρότητα των “Χανιώτικων νέων”

Χανιώτικα νέα: 49 χρόνια αυτή την εφημερίδα, την γράφουμε μαζί…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.