Μουσείο Τυπογραφείας

Διαρκής ποιοτική αναβάθμιση για τα κρητικά κρασιά

Διαπιστώσεις στην επιτυχημένη εκδήλωση “Οινοτικά”

1Η μεγάλη ποικιλία κρασιών, η διαπιστωμένη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον από επαγγελματίες της εστίασης και απλό κόσμος ήταν το χαρακτηριστικό των φετινών “Οινοτικών” που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

2
Στην έκθεση μετείχαν 33 οινοποιεία από όλη την Κρήτη, με δύο από αυτά να συμμετέχουν για πρώτη φορά.
«Ήταν μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση παρά τον κακό καιρό. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και πιστεύω ότι ο κόσμος γνώρισε πού καλά τα κρασιά μας» δήλωσε ο κ. Aντώνης Ντουράκης μέλος του “Δικτύου Οινοποιών Κρήτης”.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στα σεμινάρια που έγιναν σημειώνοντας πως «είδαμε πως ένα ποτήρι διαφορετικού σχήματος και μεγέθους μπορεί να δώσει διαφορετική ταυτότητα στο ίδιο κρασί και πως μπορεί να κάνουμε ένα συνδυασμό κρασιά κρητικών ποικιλιών με σοκολάτα! Την Κυριακή η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη έλυσε πολλές απορίες για πράγματα που νομίζουμε ότι ξέρουμε και δεν ξέρουμε για το κρασί».
Αναφορικά με την κατάργηση του φόρου στο κρασί επισήμανε πως είναι κάτι θετικό, ενώ υπογράμμισε πως αρκετοί νέοι άνθρωποι τολμούν να ασχοληθούν με την αμπελουργία. «Ο συνδυασμός των επισκέψεων στα οινοποιεία, των εξαγωγών που έχουν ενισχυθεί αλλά και η στήριξη που έχουμε από την ντόπια αγορά μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.