Μουσείο Τυπογραφείας

Διαμαρτυρία μαθητών για το “χαράτσι” στις μετακινήσεις

1Σε κατάληψη του σχολείου προχώρησαν από το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου διαμαρτυρόμενοι για το εισιτήριο που καλούνται να πληρώσουν για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, από και προς το σχολείο, με το ΚΤΕΛ. Τον κίνδυνο να συρρικνωθεί ο αριθμός των μαθητών των περιφερειακών σχολείων λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, ενώ οι γονείς υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν καν οι απαραίτητες υποδομές (πεζοδρόμια κ.λπ.) για να μπορούν τα παιδιά να προσεγγίζουν με ασφάλεια το σχολείο.
Οπως έκαναν γνωστό οι μαθητές η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και την Τετάρτη όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Να υπενθυμίσουμε ότι η διαμαρτυρία των παιδιών και των οικογενειών τους στρέφεται κατά της νομοθεσίας που ορίζει ότι όταν κάποιος μαθητής μετακινείται σε απόσταση μικρότερη των 4 χλμ για να μεταβεί στο σχολείου του υποχρεούται να πληρώσει μισό εισιτήριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.