Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διάλογος γιατρών – ασθενών

Για πρώτη φορά διεξάγεται στα Χανιά το Κρητο-Κυπριακό Συμπόσιο Ρευματολογίας το οποίο άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)
Η ιδιαιτερότητα του ότι είναι το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα στο οποίο από κοινού γιατροί και ασθενείς κάθονται μαζί και συζητούν για τα προβλήματα τους.
Χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής καθηγητής ρευματολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης Πρόδρομος Σιδηρόπουλος σημείωσε: “Το συμπόσιο είναι μία ετήσια συνάντηση που κάνουμε με τους Κύπριους ρευματολόγους. Σε αυτή μετέχουν όλοι οι ρευματολόγοι της Κρήτης και περίπου 15 επιλεγμένα ρευματολόγια από την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι η 9η συνάντηση που γίνεται και έχει καθιερωθεί γιατί είναι σημαντικό οι ρευματολόγοι και όλοι οι γιατροί να συζητούν για επίκαιρα θέματα της ιατρικής πρακτικής και να βελτιωνόμαστε με βάση τα καινούργια δεδομένα. Αξίζει να τονίσουμε ότι ταυτόχρονα με το συνέδριο των γιατρών υπάρχει και το συνέδριο που κάνουν οι ασθενείς, ο σύλλογος ρευματοπαθών Κρήτης που διοργανώνει τη δική του συνάντηση μαζί με τον σύλλογο ρευματοπαθών Κύπρου. Κάτι μοναδικό στα συνέδρια”
Ο Χανιώτης ρευματολόγος Παναγιώτης Κατζάκης που συμμετέχει στη διοργάνωση του 9ου Κρητο-Κυπριακού Συνεδρίου τόνισε ότι γίνεται μετά από πολύ προσπάθεια για πρώτη φορά στα Χανιά, διότι μέχρι τώρα διεξαγόταν συνέχεια στο Ηράκλειο ενώ τόνισε και αυτός την ιδιαίτερη αξία που έχει η κοινή συνεδρία νοσηλευτών και ιατρών με τους ασθενείς την Κυριακή από τις 10:30-13:00.
Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων ιστορικός ερευνητής-συγγραφέας Δημήτρης Νικολακάκης ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του ενημέρωσε τους συνέδρους για την ιστορία και τον πολιτισμό τόσο της πόλης όσο και του Νομού Χανίων που σύμφωνα με τις πρόσφατες αρχαιολογικές διαπιστώσεις κατοικήθηκε πριν από 200.000 αλλά ίσως και πριν από 700.000 χρόνια. Επίσης αναφέρθηκε στις πάμπολλες επαναστατικές ενέργειες που έγιναν στα Χανιά δίνοντας έμφαση στις περιόδους της ενετοκρατίας και της τουρκοκρατίας, αλλά και στα κινήματα του 1905, του 1916, του 1921 και του 1938.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα