Μουσείο Τυπογραφείας

Διαλείμματα μετά μουσικής

Η μουσική σπάει τη μονοτονία, δίνει χρώμα στα γκρίζα κτήρια, δένει αρμονικά με τις νεανικές φωνές. Στο 4ο Λύκειο Χανίων στην Αμπεριά, στα διαλείμματα, πριν το πρώτο κουδούνι και στο τέλος της διδακτικής ημέρας από τα μεγάφωνα του σχολείου ακούγεται μουσική σε όλο το χώρο, σε όλη τη γειτονιά…
Εμπνευστές της μουσικής παρέμβασης οι καθηγητές του σχολείου και ο διευθυντής του Δημήτρης Βλαχοδήμος. «Η μουσική παίζει από τις 8 μέχρι τις 8.10, έπειτα σε κάθε διάλειμμα και στο τέλος της διδακτικής ημέρας. Το πρόγραμμα λέγεται Μουσικό Κουδούνι και το εμπνεύστηκε ο συνάδελφος Κωστής Θεοδωράκης από το Λύκειο Ελ. Βενιζέλου» λέει ο διευθυντής.
Πως όμως αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι μαθητές τη μουσική πρόταση του σχολείου τους; Τα σχόλια είναι πολύ θετικά αν και οι μαθητές θα ήθελαν ακούσματα πιο κοντά στα σημερινά τους γούστα.
Η Θεοδώρα Κουνδουράκη σημειώνει πως «είναι μια πολύ ωραία εμπειρία χαιρόμαστε που ακούμε τη μουσική στο διάλειμμα. Τις περισσότερες φορές η μουσική μας αρέσει».
Ο συμμαθητής της Ανδρέας Μαζανάκης σημειώνει από τη μεριά του πως «η μουσική φτιάχνει ωραίο κλίμα αλλά θα θέλαμε να ανανεώνεται το playlist και να ακούμε πιο σύγχρονη μουσική».
Εκπαιδευτικοί του σχολείου λένε ότι η μουσική λειτουργεί ευεργετικά για όλη τη σχολική κοινότητα καθώς «σπάει τη μονοτονία και δημιουργεί ωραίο κλίμα».
«Η επιλογή της μουσικής γίνεται από μένα με βάση το πρόγραμμα φυσικά. Φροντίζουμε να βάζουμε οργανική μουσική, χωρίς στίχους. Επίσης στις επετείους προσαρμόζουμε το πρόγραμμα. Στην επέτειο του Πολυτεχνείου τραγούδια της εποχής, σε κάποια άλλη κάτι ανάλογο. Αυτές οι δράσεις είναι διαδεδομένες στο εξωτερικό αλλά το κάνουν και άλλα σχολεία στα Χανιά. Θυμάμαι μάλιστα όταν το 1996 ήμουν στην Κοραή πως το δημοτικό δίπλα μας ξεκινούσε και τελείωνε τη σχολική ημέρα παίζοντας τη “Λιλιπούπουλη” του Μάνου Χατζιδάκι» καταλήγει ο κ. Βλαχοδήμος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.