Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διάκριση για συνεργαζόμενο καθηγητή του ΙΤΕ

Ο Καθηγητής Δημήτριος Ι. Φωτιάδης, από τα Ιωάννινα της Ελλάδας ορίστηκε ως ΙΕΕΕ Ανώτατο μέλος (IEEE Fellow) του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών για τη συμβολή του στη μοντελοποίηση και τη μηχανική μάθηση στην επεξεργασία βιοϊατρικών δεδομένων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας «ο βαθμός του Ανώτατου Μέλους του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) απονέμεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του IEEE σε ένα άτομο με εξαιρετική καταγραφή επιτευγμάτων σε οποιοδήποτε από τα πεδία ενδιαφέροντος του IEEE. Ο συνολικός αριθμός που επιλέγεται ετησίως δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα δέκατο του ενός τοις εκατό του συνόλου των μελών με δικαίωμα ψήφου. Ο IEEE Fellow είναι ο υψηλότερος βαθμός μελών και αναγνωρίζεται από την επιστημονική κοινότητα ως μια υψηλού κύρους διάκριση και ένα σημαντικό επίτευγμα σταδιοδρομίας.
Ο κ. Φωτιάδης είναι Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Διευθυντής της Μονάδας Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων (MEDLAB) του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Ελλάδα. Είναι συνεργαζόμενος ερευνητής του Τμήματος Βιοϊατρικών Ερευνών (ΙΒΕ) που υπάγεται στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μιχαηλίδειου Κέντρου Καρδιολογίας.
Το ΙΕΕΕ είναι παγκοσμίως ο κορυφαίος επαγγελματικός σύλλογος για την προώθηση της τεχνολογίας στην ανθρωπότητα. Μέσω των πάνω από 400.000 μελών του σε 160 χώρες, ο σύλλογος θεωρείται ως μια ηγετική αρχή σε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων που κυμαίνονται από αεροδιαστημικά συστήματα, υπολογιστές και τηλεπικοινωνίες μέχρι και βιοϊατρική μηχανική, ηλεκτρική ενέργεια και καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη.
Αφιερωμένο στην εξέλιξη της τεχνολογίας, το IEEE δημοσιεύει το 30% της παγκόσμιας βιβλιογραφίας στον τομέα της ηλεκτρολογίας και της ηλεκτρονικής και της πληροφορικής και έχει αναπτύξει περισσότερα από 1300 ενεργά βιομηχανικά πρότυπα. Ο σύλλογος χρηματοδοτεί ή συγχρηματοδοτεί σχεδόν 1700 διεθνή επιστημονικά συνέδρια κάθε χρόνο»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα