Μουσείο Τυπογραφείας

Διακρίσεις και συμμετοχές σε κινηματογραφικά φεστιβάλ

Οι σχολικές ταινίες του Γυμνασίου Αλικιανού συνεχίζουν το ταξίδι τους στον κόσμο.
H  πρώτη ταινία του Γυμνασίου με τίτλο “Η δική μου μέρα” συμμετείχε  στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards (3-10/8/2019), όπου απέσπασε βραβείο φεστιβάλ. Το εν λόγω φεστιβάλ φιλοξένησε φέτος 167 ταινίες από 42 κράτη σε 53 συμπαραγωγές, προβάλλοντάς τις σε επτά  σημεία προβολής στην Ιεράπετρα από τις 3 ως τις 10 Αυγούστου 2019.
Στη συνέχεια τις μέρες αυτές ήρθε η σειρά της δεύτερης ταινίας του Γυμνασίου Αλιακινού,  “Με την καρδιά μου” , να ταξιδέψει, αυτή τη φορά στην Τυφλίδα της Γεωργίας.
Ειδικότερα, η εν λόγω σχολική ταινία  θα συμμετάσχει  στο  Georgian International Youth Non-Profit Movie Festival “Tbilisi Sunrise 2019”, το οποίο άνοιξε τις πύλες του χθες και θα διαρκέσει έως τις 20/10 στην Τυφλίδα της Γεωργίας. Το Φεστιβάλ Tbilisuri Aysi» (= Ηλιοβασίλεμα στην Τιφλίδα) φέρνει μαζί τους νέους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο, εκτιμώντας το έργο τους. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1979 και κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του φιλοξένησε πολλούς εκπροσώπους από χώρες όπως η Πολωνία, η Ουκρανία, η Γερμανία,  η Φιλανδία, η Αργεντινή,  χώρες της Βαλτικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ταινίες έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των cine μαθημάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.