Μουσείο Τυπογραφείας

ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΙΧ

Διαγωνισμός με παραδοσιακές συνταγές (φωτ.)

  • Επαγγελματίες μάγειρες που εργάζονται σε διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής
  • Επαγγελματίες μάγειρες που εργάζονται σε διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής
  • Επαγγελματίες μάγειρες που εργάζονται σε διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής

Παραδοσιακά εδέσματα και τοπικές συνταγές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν επαγγελματίες μάγειρες που εργάζονται σε διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίοι συμμετείχαν χθες το απόγευμα στον διαγωνισμό μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής με βάση το χαρουπόμελο και το πετιμέζι που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εστιατορίου του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) στο πλαίσιο ταχύρυθμου επιμορφωτικού σεμιναρίου.    

Oπως εξήγησε ο καθηγητής στην Σχολή Μετεκπαίδευσης της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης, Νίκος Γκάτζιας, «το Τμήμα του ταχύρυθμου σεμιναρίου γίνεται από τον ΕΟΤ στα πλαίσια των επαγγελματιών ανδρών και γυναικών που στερούνται πτυχίου. Άρχισε τον Νοέμβριο του 2018 κα θα τελειώσει φέτος τον Απρίλιο. Συμμετέχουν 23 άτομα» και χθες έγινε παρουσίαση Κρητικής γαστρονομίας με προϊόντα που φτιάχνονται εδώ στα Χανιά με σκοπό οι “μαθητές” του προγράμματος να μάθουν να χειρίζονται τα τοπικά προϊόντα με βάση το χαρουπόμελο, το πετιμέζι και παράγωγά τους για να τα εντάξουν στη δημιουργικότητα των πιάτων τους».

Με αφορμή τον διαγωνισμό αυτό ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Μανώλης Μπαμιάκης δήλωσε ότι «μετά από χρόνια δημιουργήθηκαν τρεις Σχολές μετεκπαίδευσης στα Χανιά για τις ειδικότητες, εστιατορικής, μαγειρικής και οροφοκομείας που αφορά τις καμαριέρες και απευθύνονται σε επαγγελματίες που δεν έχουν διπλώματα και η διάρκεια φοίτησης είναι για πέντε μήνες. Οι απόφοιτοι αποκτούν το πτυχίο τους το οποίο θα τους βοηθήσει να εξασφαλιστούν καλύτερα επαγγελματικά».

Στην κριτική επιτροπή βαθμολόγησης των πιάτων συμμετείχαν ο καθηγητής Νίκος Γκάτζιας, η κα Ιζαμπέλα Κοκονάκη  εκ μέρους της εταιρείας παραδοσιακών προϊόντων “ Cretan nectar”, ενώ από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσιβουράκης και από το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας ο πρόεδρος Γιάννης Αποστολάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.