Μουσείο Τυπογραφείας

Διαφορετικές προτεραιότητες

Τα κέρδη των πολυεθνικών και των μεγαλοεταιριών από την λιτότητα στην Ελλάδα συνεχίζονται ακατάπαυστα μιας και η χώρα μας παραμένει ουραγός σε διάφορους τομείς και η παρθένα αγορά από πλευράς φτηνού εργατικού δυναμικού συνεχίζει να προμηθεύει τις όποιες επενδυτικές προσπάθειες γίνονται για την τεχνητή ανύψωση των οικονομικών μεγεθών.
Τα διάφορα κονσόρτσιουμ από ΗΠΑ, Ευρώπη, Κίνα, από την άλλη, συνεχίζουν την προσπάθεια κυριαρχίας στην ελληνική αγορά αλλά και στην απόκτηση “φιλέτων” σε χαμηλές τιμές, προσφέροντας ισχνές αμοιβές στην λογική του χαμηλού κόστους και της μεγιστοποίησης των καθαρών κερδών.
Οι κυβέρνησεις στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Ποντάρουν μάλιστα σε αυτού του είδους τις εξαγορές και επενδύσεις στο όνομα της παρουσίασης αναπτυξιακού έργου και δη σημαντικού, ένα έργο που σε τίποτε δεν έχει να κάνει με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού. Άλλες προτεραιότητες, διαφορετικοί στόχοι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.