Μουσείο Τυπογραφείας

Διαφύλαξη κατακτήσεων

Το να επιχειρήσεις να αλλάξεις τα δεδομένα, τις συνήθειες και τη θέληση ενός λαού δεν είναι υπόθεση μιας μέρας και πολύ περισσότερο δεν είναι κάτι που κανείς θα μπορούσε να σου εγγυηθεί πως η όλη προσπάθεια θα στεφθεί από επιτυχία.
Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, η εδραιωμένη συνήθεια του να εκλέγουν κάθε φορά τους ίδιους και τους ίδιους παρά το γεγονός ότι ακόμη και οι ψηφοφόροι τους τους έχουν βαρεθεί, εντούτοις δεν λησμονούν να πάνε για μια ακόμη φορά στην κάλπη για να διαψεύσουν τα τεχνητά πολιτικά διλήμματα αλλά κατά βάση για να στρέψουν για μια ακόμη φορά την επιλογή κατά των ζωτικών συμφερόντων τους, είναι κάτι που προβληματίζει βαθιά.
Ποιο είναι όμως σήμερα το συμφέρον ενός πολίτη; Δεν είναι να διαφυλάσσει τις κατακτήσεις δεκαετιών και να διατηρεί ίσες αποστάσεις από την εξουσία;
Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει, από την στιγμή μάλιστα που ο πολίτης αυτός ούτε κυβερνά ούτε αποφασίζει για την τύχη του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.