Μουσείο Τυπογραφείας

Διαφαινόμενη κρίση

Με όλο τον σεβασμό που τρέφω για την εκκλησία της πατρίδας μας, θεωρώ ότι η απόφαση της Δ.Ι.Σ. της Ελλάδος σχετικά με τις συνομιλίες για την ονομασία των Σκοπίων, ανεξάρτητα εάν συμφωνούμε ή όχι είναι έξω από τα ιερά καθήκοντά της.
Οι πολιτικές αποφάσεις αφορούν την κυβέρνηση και κρίνονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον λαό .
Βέβαια στους περίεργους καιρούς που ζούμε και μέσα από τις προσπάθειες απαξίωσης της Εκκλησίας και της δικαιοσύνης από κρατούντες “προσωρινά” την εξουσία είναι δυστυχώς επακόλουθο να υπάρχουν αντιδράσεις σε θέματα που αφορούν την εθνική μας ιστορία. Παρόλα αυτά το πανανθρώπινο κήρυγμα αγάπης του Χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε γεωγραφικά πλαίσια. Ακόμα και όταν πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης (ο κ. Σκουρλέτης) στην προτροπή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, να ασπαστεί το Ιερό Ευαγγέλιο. το απέφυγε, ξαφνιάζοντας όσους βρίσκονταν στον Ιερό Ναό.
Το περιστατικό συνέβη στα Καλάβρυτα όταν στο τέλος του μνημόσυνου για τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 13η Δεκεμβρίου 1943, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, πήρε στα χέρια του το Ιερό Ευαγγέλιο που την “μαύρη” ημέρα εκείνη βγήκε αλώβητο από την καιόμενη Εκκλησία των Καλαβρύτων και κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη να έρθει κοντά και να το δει. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, αφού το έδειξε και εξιστόρησε το γεγονός, προέτρεψε τον Υπουργό να το ασπαστεί αλλά εκείνος δεν το ασπάστηκε.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει ή όχι,  όταν όμως εκπροσωπείς  την κυβέρνηση και βρίσκεσαι σε ένα ιερό ναό θα πρέπει να τον σεβαστείς, ειδάλλως δεν πρέπει να πηγαίνεις.
Παρόλα αυτά η εκκλησία της Ελλάδος πρέπει να παραμείνει στα θρησκευτικά και κοινωνικά  καθήκοντά της.
Κάτι που πολύ σοφά ακολουθεί ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο οποίος  βγήκε μπροστά σε ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα όπως είναι η δημιουργία καζίνου στην Κρήτη ζητώντας  να μην γίνει εξηγώντας τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει.
Εύχομαι ειλικρινά η Εκκλησία της Ελλάδος να μην εμπλακεί στην διαφαινόμενη πολιτική κρίση που ούτως άλλως θα δημιουργηθεί σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, άλλωστε ο χρόνος πάντοτε τιμωρεί αυτούς που ηθελημένα ή αθέλητα ασεβούν απέναντί της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.