Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

Διαχειρίσιμο το αποτέλεσμα

P1100092Για πρόσκαιρη εκλογική νίκη της ΝΔ και αποτέλεσμα που μπορεί να ανατραπεί στις εθνικές κάλπες έκανε λόγο ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παπανδρέου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής.
Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα είναι δεν είναι θετικό, ωστόσο, εκτιμούν ότι είναι διαχειρίσιμο, δεδομένου ότι στις ευρωεκλογές ο κόσμος ψηφίζει πιο «χαλαρά» και συχνά πρόκειται για ψήφο «διαμαρτυρίας». Θεωρούν θετικό ότι το κόμμα διατήρησε τα ποσοστά του σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται ως η κυρίαρχη δύναμη στον χώρο της κεντροαριστεράς.
«Σήμερα υπήρξε μια νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Εκτιμώ ότι η νίκη αυτή είναι πρόσκαιρη για τους εξής λόγους: Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τις δυνάμεις του σε σχέση με τις ευρωεκλογές του ’14 -υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να αυξήσει και την εκπροσώπησή του στο ευρωκοινοβούλιο κατά μία έδρα. Δεύτερον, όλοι γνωρίζουν ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά είναι μια χαλαρή ψήφος και ψήφος διαμαρτυρίας και εκτιμώ ότι η διαφορά αυτή είναι τέτοια ώστε να είναι διαχειρίσιμη και στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να συνεχίσει το έργο αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπανδρέου.
Για το αν είναι αναστρέψιμη η διαφορά στις επικείμενες εθνικές εκλογές ο κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι «η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι η αλλαγή αυτής της κυβέρνησης θα γυρίσει τη χώρα σε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε». «Είναι άδικο αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό να κουνάνε το δάχτυλο σε μια κυβέρνηση η οποία προσπάθησε και κατόρθωσε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια τα οποία την είχαν βάλει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να σώσει τις χαμηλότερες οικονομικά τάξεις και να φέρει έναν ορθολογισμό στη λειτουργία του κράτους», επεσήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.
Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές ο κ. Παπαδρέου μίλησε για δικαίωση της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει με την παράταξη του κ. Αρναουτάκη, ενώ για τις δημοτικές εκλογές τόνισε ότι η στήριξη που δόθηκε σε υποψηφίους φάνηκε ότι λειτούργησε θετικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.