Μουσείο Τυπογραφείας

Δεν τελειώσαμε!

Μέσα στην “πολιτική θύελλα” των τελευταίων ημερών, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επικύρωσή της από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, πέρασε “σχεδόν απαρατήρητη” η… επίσκεψη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, εν όψει της πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
Ηλθαν, είδαν και… απήλθαν οι θεσμοί και μάλιστα συζήτησαν με το οικονομικό επιτελείο θέματα ιδιαίτερα σημαντικά που ενδιαφέρουν άμεσα την κοινωνία μας.
“Κόκκινα δάνεια”, “νόμος Κατσέλη”, κατώτατος μισθός και ακόμη ιδιωτικοποιήσεις, ενέργεια, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, με τους θεσμούς (και ιδιαίτερα το Δ.Ν.Τ.) για μία ακόμη φορά να πιέζουν για τις μεταρρυθμίσεις και να φέρνουν -βεβαίως- και τις αντιρρήσεις τους.
Με τη δόση των 644 εκατ. ευρώ να είναι προς εκταμίευση (η απόφαση θα ληφθεί στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου), η κυβέρνηση πρέπει να επιδοθεί σε νέο αγώνα δρόμου για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων.
Αν νομίζαμε, λοιπόν, ότι με τη λήξη των μνημονίων θα τελείωναν και όλα τούτα, μάλλον κάναμε λάθος. Τα “ανοιχτά μέτωπα” παραμένουν…
Και εμείς στο μεταξύ, θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

1 σχολιο

  • [Markos Daskalakis] ~ ~ ~ Απάντηση

    “η… επίσκεψη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, εν όψει της πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας”

    δηλαδη “η επίσκεψη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, εν όψει της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται ακόμα σε επιτηρηση”

    ξεχασαμε τα ελληνικα μας……

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.