Μουσείο Τυπογραφείας

«Δεν είµαστε µαθητές δεύτερης κατηγορίας»

aithousa-sxoleioΣε συµβολική κατάληψη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιάπρόκειται να προχωρήσουν την ερχόµενη Δευτέρα οι µαθητές και οι µαθήτριες του σχολείου διαµαρτυρόµενοι για την κατάργηση 5 τµηµάτων ειδικοτήτων. Την ίδια ηµέρα, καλούν στις 7.30 το απόγευµα τους φορείς του Πλατανιά και τα µέσα ενηµέρωσης να παραβρεθούν και να ενηµερωθούν για τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν στο σχολείο. Στο µεταξύ, µαζικούς µόνιµους διορισµούς και ίσα δικαιώµατα για όλους τους εργαζόµενους στην εκπαίδευση ζητούν εκπαιδευτικοί που την Παρασκευή πραγµατοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Πλατεία της Δηµοτικής Αγοράς.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Ειδικότερα για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά όπως αναφέρουν οι µαθητές και οι µαθήτριες σε επιστολή τους, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του µαθητικού
συµβουλίου Γιώργος Παναγάκης, τα τµήµατα ειδικοτήτων που δεν εγκρίθηκανείναι το Γ Δοµικών, Δ Δοµικών, Δ Γε
ωπονίας, Δ Αισθητικής και Δ Φυσικοθεραπείας. Την ίδια -τονίζουν- το Υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει µε λιγότερο αριθ
µών µαθητών ολιγοµελή τµήµατα σε Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. άλλων Δήµων, γεγονός που προκάλεσε την “απογοήτευση” αλλά και την “οργή” των µαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά. Οι µαθητές κάνουν λόγο για “κατάφωρη αδικία” και επισηµαίνουν ότι αντιµετωπίζονται σαν “µαθητές δεύτερης κατηγορίας”, ενώ σηµειώνουν , µεταξύ άλλων , πως «κλείνοντας τις ειδικότητες στην ουσία µας διώχνουνγια άλλη µια φορά από το σχολείο, αφού οι περισσότεροι δεν πρόκειται να συνεχίσουµε σε άλλο ΕΠΑ.Λ.». Συνεχίζοντας, χαρακτηρίζουν “παράλογη” την απόφαση του Υπουργείου να αλλάξει τη ζώνη του σχολείου και ζητούν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης “να αναλάβει δράση” και να βρει λύση στα προβλήµατα, που προέκυψαν από αυτή την απόφαση, χωρίς να αδικηθεί κανένας µαθητής. Οι µαθητές επισηµαίνουν ακόµα ότι, σε πρώτη φάση, στο πλαίσιο της διαµαρτυρίας τους το σχολείο θα παραµείνει κλειστό τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ενώ θα κλιµακώσουν αν χρειαστεί τις αντιδράσεις τους. Την επιστολή τους οι µαθητές κοινοποίησαν στη Διεύθυνση Β’/θµιας Χανίων, τα κοινοβουλευτικά κόµµατα, τους και τους βουλευτές Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.