Μουσείο Τυπογραφείας

«Δεν έχεις πιστωτική; Μα πού ζεις!»

«Μα καλά δεν έχεις ακόμα πιστωτική κάρτα, μα πού ζεις;», «Υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να έχει καταθέσεις στο Ταμιευτήριο… ίσως καμιά γιαγιά, τώρα υπάρχουν ομόλογα, Χρηματιστήριο άλλοι τομείς να επενδύσεις τα χρήματά σου», «Δεν είσαι καλά! Αναζητάς μετρητά, όταν οι τράπεζες σε ψάχνουν για να σου δώσουν δάνειο;». Κουβέντες που βομβάρδιζαν τα αφτιά μας, διαφημιστικές καταχωρήσεις, αλλά κυρίως… σύγχρονα μαθήματα επιβίωσης στον 21ο αιώνα, όλα αυτά στην απόλυτή τους έξαρση την τελευταία 15ετία.
Από ποιους; Μα από αυτούς που μας κουνάνε τώρα το χέρι ως άλλοι… καθηγητάδες και λένε ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας, ότι δανειζόμασταν πολύ, ότι είχαμε καλομάθει… Ναι είναι όλοι εκείνοι. Το πολιτικό προσωπικό που για χρόνια κυβερνούσε, οι δημοσιογράφοι, οι αναλυτές, οι άνθρωποι της αγοράς, οι σύγχρονοι και οι μοντέρνοι… διανοητες, όλοι αυτοί που μας προέτρεπαν να απλώσουμε τα χέρια μας, να αρπάξουμε, να γευτούμε τους… καρπούς της παγκοσμιοποίησης, τα φτηνά δάνεια, το πλαστικό χρήμα, τον νόμιμο τζόγο και τις δουλειές του αέρα, τώρα μας παραδίδουν και μαθήματα συνετής ζωής! Και το πιο τραγικό από αυτά που ισχυρίζονται; Οτι εμείς είμαστε που φταίξαμε κυρίως και σχεδόν αποκλειστικά για την κατάρρευση του “πλαστικού κόσμου” που είχαν δημιουργήσει!
Ναι φταίξαμε και εμείς. Αλλά αν έχουμε ευθύνη για τη χρεωκοπία αυτή της χώρας αυτή έγκειται στο ό,τι πιστέψαμε στον ψεύτικο κόσμο τους, ανεχθήκαμε τους κομπασμούς και τα μεγάλα λόγια τους και τώρα στεκόμαστε αμήχανοι μπροστά στις βρισιές που εξαπολύουν στο πρόσωπό μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.