Μουσείο Τυπογραφείας

Δεκάδες εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα κοκαΐνης

49899700_295738697748703_1151564638538694656_nΣτην ύπαρξη τριών οργανώσεων που από κοινού συνεργάζονταν σε θέματα διακίνησης ναρκωτικών και “ξέπλυμα” χρήματος έχουν καταλήξει οι αστυνομικές αρχές αναφορικά με την υπόθεση της κοκαΐνης στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία, θα καλέσει να καταθέσουν άλλα 84 άτομα που οι ίδιοι έχει εξακριβωθεί ότι ακούγονται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει καταγράψει η Αστυνομία ή γίνεται αναφορά στα ονόματα τους από τους κατηγορούμενους ενώ υπάρχουν άλλοι 140 αριθμοί τηλεφών που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί σε ποιους ανήκουν!

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.” οι αρχές προσανατολίζονται στην ύπαρξη τριών οργανώσεων που συνδέονται μεταξύ τους και που σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούσαν αυτόνομα. Οι οργανώσεις αυτές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προχωρούσαν τόσο στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ειδικά κοκαΐνης που είναι και το ακριβότερο ναρκωτικό και απευθύνεται κυρίως σε οικονομικά ευκατάστατα άτομα όσο και στο “ξέπλυμα” χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

Στην έρευνα της Αστυνομίας βρίσκονται και μια σειρά από άλλα άτομα που ζουν στα Χανιά – υπολογίζονται ότι είναι 84 άτομα- ανάμεσα τους επιχειρηματίες αλλά και άνθρωποι που εργάζονται στη νύχτα. Και για αυτούς συλλέγονται στοιχεία και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τι γνωρίζουν για την υπόθεση στην Εισαγγελία. Την ίδια ώρα ερευνώνται 140 αριθμοί κινητών τηλεφώνων, για το ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες και αν υπάρχουν αξιόποινα στοιχεία σε βάρος τους.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ

Το κύριο μέρος της δικογραφίας βασίζεται σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ των κατηγορούμενων που είχαν υποκλαπεί από “κοριό” της Αστυνομίας. Οι συνδιαλέξεις είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες και σε αυτές σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες καταγράφονται συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων όπου αναφέρονται συγκαλυμμένα και με παραπλανητικούς όρους και λέξεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εμπορία ναρκωτικών. Από τη μεριά των κατηγορούμενων η μοναδική παραδοχή αφορούσε αυτούς που δήλωσαν χρήστες και που παραδέχθηκαν ότι είναι εθισμένοι στην ναρκωτική ουσία αλλά αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή σε εμπορία ή σε ξέπλυμα χρήματος. Αλλοι κατηγορούμενοι επισήμαναν ότι οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες όπου όπως υποστήριξαν οι αστυνομικοί αυθαίρετα ερμήνευσαν συζητήσεις τους ως δήθεν συζήτηση για εμπορία ναρκωτικών. Παράλληλα επισήμαναν πως σε αυτούς δεν βρέθηκε ίχνος ναρκωτικής ουσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγχαρητήρια ανακοίνωση για την εξάρθρωση του κυκλώματος εξέδωσε χθες η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως «η Αστυνομία στα Χανιά δεν αφήνει να δημιουργηθούν “άβατα”».

Από τους 13 κατηγορούμενους συνολικά έχουν προφυλακισθεί οι έντεκα ενώ οι δύο έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και άλλα άτομα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.