Μουσείο Τυπογραφείας

Δέκα χρόνια χωρίς τον Νίκο Κακαουνάκη

Δέκα χρόνια πέρασαν από τον πρόωρο θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη. Καρδιακός φίλος και συνεργάτης για τα “Χανιώτικα νέα”, έζησε από κοντά τις δυσκολίες και τις αγωνίες αυτής της εκδοτικής προσπάθειας.
Η μαχητικότητα και η πυγμή του Δημοσιογράφου Νίκου Κακανουνάκη αναγνωρίστηκαν από το κοινό σε πανελλήνιο επίπεδο, χωρίς όμως ποτέ να σταματήσει να νοιάζεται για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την αγαπημένη του Κρήτη.
Την απουσία του κανείς δεν μπορεί να τη συνηθίσει. Αναμνήσεις πολλές, εικόνες ζωντανές. Ακόμα αντηχεί στα αυτιά η στεντόρεια φωνή του. Αυτή που έμπαινε σε κάθε ελληνικό σπίτι μέσα από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Την Κυριακή στο νεκροταφείο του Παρθενώνα στο Καστέλι Κισσάμου, φίλοι και συγγενείς στη 1 το μεσημέρι μαζεύονται για να τιμήσουν τη μνήμη του.
Να θυμηθούν και ν’ αναπολήσουν. Oπως κάνουμε κι εμείς καθημερινά.

1 σχολιο

  • [Αντ.Ελ.Σχετακης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ένας μεγάλος Κισσαμιτης που του χρωστάμε πολλά. Δυναμικός δημοσιογραφος, δημοτικός σύμβουλος με πυγμή και πειθώ, σύμμαχος κάθε αδυνάτου, δημοκράτης και πατριώτης όσο λίγοι. Αιώνια η μνήμη του

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.