Μουσείο Τυπογραφείας

Δεύτερη μέρα ερευνών από τους Βρετανούς για τα αίτια θανάτου του Στ. Κουκ

277089Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα σήμερα οι έρευνες των Βρετανών αξιωματικών στην περιοχή που πριν από μερικές εβδομάδες εντοπίστηκε ο σκελετός του Βρετανού Στίβεν Κουκ στα Μάλια.

Οι έρευνες διεξάγονται με τη συνδρομή ανθρωπολόγου και αρχαιολόγου ενώ εστιάζονται στο χώρο περιμετρικά του πηγαδιού κυριολεκτικά “χτενίζοντας” σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία που θα φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άτυχος Βρετανός έχασε τη ζωή του.

Χαρακτηριστικό της σχολαστικότητας των Βρετανών είναι ότι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για δεύτερη ήμερα στο σημείο, ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε έρευνα μέσα στο πηγάδι. Οι Βρετανοί διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και θα προχωρήσουν σε νέα ανασκαφή στον πάτο του πηγαδιού. Ζητούμενο είναι να βρεθούν τα οστά που δεν έχουν εντοπιστεί και να συμπληρωθεί το παζλ των ευρημάτων.

Πηγή: Cretalive

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.