Μουσείο Τυπογραφείας

Δεδομένη η στήριξη του Ο.Α.Κ.

Τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι αρμοδιότητες που αφαιρέθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) σε ό,τι αφορά τα υδραυλικά και συγκοινωνιακά έργα θα επανέλθουν, μετέφερε στους εργαζόμενους του Οργανισμού ο πρώην υπουργός της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης είχε συνάντηση με το Συμβούλιο των εργαζομένων.

Στην ίδια συνάντηση το “παρών” έδωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Λευτέρης Κοπάσης ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της σημερινής διοίκησης κάνοντας λόγο για «ανικανότητα», «ανώμαλες καταστάσεις» και «οπισθοχώρηση του Οργανισμού» σε σχέση με το παρελθόν.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον κ. Βολουδάκη οι εργαζόμενοι τόνισαν το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του Οργανισμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου έχουν μειωθεί από το 2013 έως 2019 από 100 σε 65 και βαίνει διαρκώς μειούμενος ο αριθμός τους. Επεσήμαναν ακόμα ότι πλέον οι περισσότεροι εργαζόμενοι, περίπου 70 με 80 άτομα, είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η έλλειψη προσωπικού, όπως εξήγησαν στον κ. Βολουδάκη, έχει άμεσες συνέπειες και στο ζήτημα της αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στις πολλές ζημιές που οφείλονται στην παλαιότητα των δικτύων και των αντλιοστασίων. «Λόγω της έλλειψης προσωπικού χρειάζεται 15 και 20 μέρες για να φτιαχθεί μια ζημιά με αποτέλεσμα να μένουν ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό», ανέφεραν σχετικά. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν ακόμα την ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα έχει η ίδρυση της ΕΥΔΕ Κρήτης – Δωδεκανήσων υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει και θα απαξιώσει το συγκοινωνιακό έργο του Οργανισμού.
Στο σημείο αυτό ο κ. Βολουδάκης υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να συμβεί αυτό» και τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι οι αρμοδιότητες που αφαιρέθηκαν από τον Οργανισμό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθουν άμεσα με τη νέα κυβέρνηση εφόσον αυτή είναι της ΝΔ.
«Το ξήλωμα του πουλόβερ των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού θα σταματήσει», ανέφερε και απέδωσε τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων γύρω από το θέμα των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού σε μια «νομενκλατούρα» του Υπουργείου Υποδομών, της οποίας, όπως είπε, ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης είναι «σαρξ εκ της σαρκός» και η οποία επιδιώκει τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Χανιά στην Αθήνα.   «Για το θέμα του προσωπικού δεν υπόσχομαι θαύματα. Θα πρέπει όμως να ξέρουμε ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν», σημείωσε ο κ. Βολουδάκης.
Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός της ΝΔ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει ειδική πρόνοια στο θέμα των χρηματοδοτήσεων για την Κρήτη καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι το νησί έχει μείνει πίσω σε επίπεδο υποδομών, ενώ χαρακτήρισε ευτυχή τη συγκυρία μιας και -όπως είπε- η νέα κυβέρνηση θα έρθει τη στιγμή που θα γίνει ο προγραμματισμός για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.
Σήμερα ο κ. Βολουδάκης στις 8μ.μ θα βρεθεί στον Στύλο Αποκορώνου όπου θα μιλήσει στο καφενείο “Στύλος Καφέ”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.